Teknoloji

Honeyminer ile kripto para madenciliği için dizüstü bilgisayar GPU’su yetiyor

honeyminer

honeyminer

Kripto para madenciliğine adım atmak isteyen, ancak bunun için özel donanımlara yığınla para dökmek istemeyenler için iyi bir haber var. Honeyminer adlı yeni bir uygulama, mütevazı bir bilgisayara sahip olanlara bile, bir havuzun parçası olarak popüler kripto paraların madenciliğini yapma fırsatı sunuyor. GPU gücünü Bitcoin karşılığında bağışlamaya razı olanlar için bu, en kolay kripto para kazanma yöntemi gibi görünüyor.

Geçen ay sessiz sedasız biçimde faaliyete geçen Honeyminer, şu sıralar kullanıcı patlaması yaşıyor. Kullanıcı sayısının 10 binin üstüne çıktığı kaydediliyor.

Uygulamanın arkasındaki fikir basit. Özelleştirilmiş makineler için binlerce lira harcamak istemeyenler için daha büyük bir havuza katılma, burada özkaynakları başkalarıyla birleştirerek daha yüksek güçlü makinelerin çözebildiği denklemleri daha kolay şekilde çözme imkanı elde ediliyor. Ortalama bir GPU nispeten yeterli olmazken, bunların birbirine bağlı binlercesi bağımsız PC’lerin karşılaştığı yetersizliklerin aşılmasını sağlayabilir.

Honeyminer, bireysel tüketicilerin kendi dizüstü bilgisayarlarıyla kripto para madenciliğine katılmasını teşvik eden bir uygulama niteliğini taşıyor. Böylelikle süreç sırasında biraz Bitcoin kazanmanız da mümkün olabilir.

İlgilenip de uygulamayı bilgisayara yükleyen kullanıcıların sadece GPU’ları kullanımda olmadığı zamanlarda ya da makine kullanımda olmadığında uygulamayı çalıştırmaları yeterli oluyor. Honeyminer konfigürasyonu üstleniyor, her 10 dakikada bir kripto paralar arasında geçiş yapma veya ani fiyat değişikliklerine göre değişim gerçekleştirme gibi seçenekler sunuyor. Havuz Ethereum, Ethereum Classic, Zcash, Monero ve ASIC olarak bilinen, özel bilgisayarlar gerektirmeyen diğer para birimlerinin de bulunduğu çeşitli para birimleri arasında sürekli geçiş yapıyor.

Honeyminer’ın danışmanı ve risk yatırımcısı Noah Jessup, CoinDesk’e verdiği demeçte, kullanıcının matematikle uğraşmasının veya tüm ayarları ve konfigürasyonları yönetmesinin zorunlu olmadığını, fiyatları da sürekli kontrol etmesinin gerekmediğini söylüyor. Kullanılmayan bir dizüstü bilgisayarın en kârlı hesaplamaları yapan bilgisayarlar ağına otomatik olarak katıldığını da vurguladı.

Uygulama esas olarak düşük güçlü PC’ler için çekim noktası oluştursa da, kripto para madenciliği için özel olarak kurgulanan sistemlerde veya video düzenleme, VR deneyimleri oluşturma gibi özel amaçlara sahip makinelerde de çalışabiliyor.

CoinDesk’in belirttiğine göre, her ne kadar çeşitli etkenler bir PC’nin kazanabileceği para miktarını belirlemekte etkili olsa da, bir çift üst sınıf GPU sahibi olan kullanıcı ortalamada bir ya da iki dolara karşılık gelen miktarda kripto para çıkarabiliyor. Jessup, kripto para birimlerine ilgi duyanların ya gerçek para yatırmaları ya da bir programı 30 saniye içinde indirip yükleyerek kendi kripto paralarını ücretsiz olarak kazanmaya başlayabileceklerini vurguluyor.

Jessup haklı, ancak kripto para madenciliği için kolay bir yol oluşturan Honeyminer’ın kullanıcının donanımının kalitesine göre tüm kârın yüzde 2.5 ile sekiz arasındaki bir bölümünü komisyon olarak aldığını belirtmek gerekiyor. Sonuç olarak belki piyasadaki en iyi araç olmayabilir, ancak kripto para madenciliği dünyasına giriş yapmak isteyenler için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

Honeyminer şu anda Windows kullanıcılarına açılmış durumda. Çok yakında macOS uygulamasının da çıkacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER