Manşetler

Honeycomb çift çekirdekli işlemci şartı mı arayacak?

Bir işletim sistemi veya platform için şart koşulan minimum teknik özelliklerin içinin boş olduğunu çok gördük, ancak bu seferki duruma biraz yakından bakmakta fayda var. PC Magazine’den Sascha Segan’ın son günlerde kendi Android tabletini duyuran Güney Kore’li tüketici elektroniği şirketi Enspert’in yöneticisiyle yaptığı görüşmede Honeycomb’un çift çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemciye ihtiyaç duyacağı cevabını almış.

Enspert’in yöneticisine göre Motorola’nın tableti Android’in yeni versiyonuyla çıkacak ilk Android tablet olacak. Honeycomb’un sadece tabletlere özel bir Android sürümü olacağını iddia eden yönetici minimum çözünürlük desteğinin 1280 x 720, minimum ekran boyutunun ise 7 inç olacağını sözlerine ekledi. Yine de, 10 inç’in Honeycomb için de varsayılan ekran boyutu olabileceğini de ima etti. Söz konusu teknik özellikler Galaxy Tab’i veya Tegra 2 yongası taşımayacak Android’li tabletleri Honeycomb çemberinin dışında bırakabilir. Öte yandan Samsung Galaxy Tab 2’nin Tegra 2 işlemci kullanacağı iddiaları da ortaya çıkan bu minimum teknik gereksinimlerle desteklenebilir.

Honeycomb akıllı telefonlara gelecek mi? Şu anda ortadaki resim biraz bulanık gibi. Tabii ki, çift çekirdekli işlemci taşıyan akıllı telefonlar ufukta göründü ve bu cihazlar da Honeycomb’u illâ ki alacaktır. Enspert yöneticisinin sadece tabletler hakkında konuştuğunu ve akıllı telefonlar için sadece çift çekirdekli işlemci şartının gerekli olabileceğini düşünebiliriz. Her ne olursa olsun, Google yıldızı giderek daha da parlayan işletim sistemini geliştirmeye ve üreticiler de Google’ın temposuna ayak uydurmaya devam edecektir.

İlgili – PC Magazine

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER