ManşetlerUlaşım

Honda’nın Zero serisi elektrikli otomobilleri 2026’da yollara çıkacak

honda zero

Honda CES 2024 kapsamında işaretini daha önce verdiği yeni elektrikli otomobil serisinin duyurusunu yaptı. Zero adını taşıyan seride “Saloon” olarak adlandırılan sedan formatında ve “Space-Hub” olarak adlandırılan minivan formatında iki konsept araç bulunuyor. Honda Zero serisinin ilk üyesi 2026’da Kuzey Amerika’da yollarda olacak.

Japon otomotiv devi, ilk olarak Saloon baz alınarak hazırlanan bir modeli kullanıcılarla buluşturacak. Kuzey Amerika’nın ardından diğer kıtalarda da bu otomobil yollarda olacak. Honda aynı etkinlikte yeniden tasarladığı “H” logosunu da gözler önüne çıkardı.

Honda’nın amiral gemisi olarak konumlandırdığı Saloon, yere yakın, aerodinamik bir tasarıma sahip. Kutu görünümündeki Space-Hub’da ise yolcu koltuklarının birbirlerine dönük olması göze çarpıyor. Geniş kabine vurgu yapılsa da, Space-Hub’ın başka bir otomobil için temel olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Honda Zero serisine otonom sürüş özellikleri de ekleyecek

Honda Zero serisinin ilk modelleri, otomobil üreticisinin Sensing Elite yazılımıyla eşleşen gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip olacak. 2020’lerin ikinci yarısında seriye yapay zekâ entegrasyonu yoluyla otonom sürüş özellikleri eklenecek.

  • honda zero

Honda aynı zamanda batarya teknolojisinde önemli atılımlar yapmayı hedefliyor. Yaklaşık 15 dakika içinde doluluk oranının yüzde 15’ten yüzde 80 seviyesine çıkması ve pil bozulmasının 10 yıl içinde yüzde 10’un altına inmesi planlar arasında yer alıyor. Honda’nın elektrikli otomobil pazarına geciktiğini düşününce bunların cesur hedefler olduğu söylenebilir.

A

İLGİLİ HABERLER