Ulaşım

Honda yeni elektrikli otomobili Prologue’un fotoğraflarını paylaştı

honda prologue

Honda Prologue adını taşıyan yeni elektrikli otomobilinin tasarımını nihayet gösterdi. Prologue tasarımı itibarıyla Honda’nın mevcut CR-V ve HR-V gibi SUV modellerinden pek fazla uzaklaşmıyor. İlk defa elektrikli otomobil satın alacak olanlara ulaşmayı hedefleyen Japon otomotiv devinin risk almamayı seçtiği söylenebilir.

Prologue teknolojik açıdan oldukça zengin bir otomobil olacak. Kabine dair tüm detaylar paylaşılmasa da, 11 inç dijital gösterge ile 11.3 bilgi ve eğlence ekranının otomobilde olacağı belirtildi. Buna ek olarak, akıllı cihazlar da USB-C girişiyle otomobile bağlanabilecek.

Android Auto ve Apple CarPlay desteğiyle gelecek olan otomobilde WiFi bağlantı noktası modu da mevcut olacak. Dokunmatik ekranın tüm kokpiti işgal etmeyeceği Prologue’da teknolojinin belirgin bir yer tutacağı rahatlıkla söylenebilir. Honda’nın pratiklik konusuna öncelik vermesi bu tercihin başlıca nedeni olarak öne çıkıyor.

Honda Prologue için General Motors ile birlikte çalışıyor. Otomobil General Motors’un Ultium isimli elektrikli otomobil platformu üstüne inşa ediliyor. Prologue, Honda’nın geniş ölçekli elektrikli araç planlarının da ilk halkası olma özelliğini taşıyor.

honda prologueHonda Prologue hakkındaki tüm detaylar henüz paylaşılmış değil. Menzil bilgisi ve fiyat merak edilenler arasında başı çekiyor. Honda’nın bu ve benzeri detayları da önümüzdeki dönemde açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER