Ulaşım

Honda Prelude elektrikli bir otomobil olarak geri döndü

honda prelude

Honda Prelude, elektrikli bir konsept otomobil olarak geri döndü. Japon otomotiv devinin ikonik iki kapılı aracının konsept versiyonunun üretime son derece hazır göründüğünü belirtmek gerekiyor. Otomobilin güç aktarma organıyla ilgili detaylar paylaşılmasa da, Honda bu aracın gelecekte piyasaya çıkacak elektrikli otomobilleri için bir ön izleme olduğunu ve sürücü odaklı performansa bağlılığını gösterdiğini belirtiyor.

Prelude konsepti, Honda’nın Tokyo Mobility Show sunumunun sonunda, görünüm dışında pek fazla detay verilmeden ortaya çıktı. Otomobilin özellikle ön tarafı en yeni Honda Civic’i andırıyor. Orijinal Prelude’un daha sonraki modellerinde yumuşak çizgiler korunmuş ve daha az açısal bir tasarım tercih edilmişti. Diğer dikkate değer görsel ipuçları arasında şişkin çamurluklar, normal yan aynalar (kameralar değil), küçük bir spoyler ve karartılmış pencereler yer alıyor. İkincisi muhtemelen konseptin iç mekan açısından henüz fazla bir şeye sahip olmadığının sinyalini veriyor.

Orijinal Prelude, Honda’nın performans tarafındaki gücünü göstermesini sağlamıştı. Otomobil, 1984 tarihli “Car and Driver” (Otomobil ve Sürücü) isimli yarışmada Porsche 944’ün ardından ikinci olmuştu. Honda Prelude bu yolculukta  Ferrari 308, Lotus Esprit, iki farklı Porsche modelini ve Toyota Supra’yı geride bırakmıştı. Otomobilin yolculuğu 2001’de sona ermişti.

Honda elektrikli otomobiller konusunda oldukça yavaş hareket etmiş ve bu yavaşlık bir isteksizlik olarak değerlendirilmişti. Şirket için çığır açan Honda E’nin piyasaya çıkışı bile zorlu bir mücadele hâline gelmişti. Honda bu yılın başlarında SUV’lara odaklanacağını açıkladığı için Honda E’nin yeni modelinin çıkması beklenmiyor. Ancak CEO Toshihiro Mibe, Prelude konseptinin şirketin sportif EV’ler açısından ileriye dönük yolunu temsil ettiğini açıkça dile getirdi.

Mibe, şu ifadeleri kullandı: “‘Prelüd’ kelimesi ‘giriş veya önceki performans’ anlamına gelir. Bu model, ‘sürüş keyfini’ tam elektrikli geleceğe taşıyacak ve Honda’nın değişmez spor zihniyetini somutlaştıracak gelecek modellerimizin başlangıcı olacak. Prelude Concept, heyecan verici bir deneyim sunacak özel bir spor modelidir.”

Honda Prelude yakında gerçek bir otomobil olarak yollarda boy gösterebilir

Mibe’nin açıklamasına bakılınca Honda Prelude’un konsept olmaktan çıkıp gerçek bir elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkma ihtimalinin yüksek olduğu anlaşılıyor. Honda için bir taraftan performans mirasını korumak diğer taraftan da elektrikli otomobil dönüşümünü yakalamak muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER