Ulaşım

Honda elektrikli SUV modelinin ismini açıkladı

honda elektrikli suv otomobil

Honda, Kuzey Amerika’da iki elektrikli SUV modelini yollara çıkaracağını açıklamıştı. Bu modellerden birinin ismi, resmi olarak duyuruldu. Otomobil Honda Prologue adıyla yollarda boy gösterecek. Prologue, ABD ve Kanada’da 2024’te satışa sunulacak. Söz konusu bilgi, Honda’nın ABD’deki satış şefi Dave Gardner tarafından verilmişti.

“Önsöz” anlamına gelen Prologue kelimesinin Honda için mantıklı bir seçim olduğu söylenebilir. Otomobil, şirketin 2040 itibarıyla Honda’nın filosunu tamamen elektrikli hâle getirme çalışmalarının ilk halkası olma niteliğini taşıyor. Buna ek olarak, Honda’nın 1980’lerde çıkardığı “Prelude” isimli spor otomobiliyle isim benzerliği de tercihte etkili olmuşa benziyor.

Prologue, Honda’nın General Motors ile birlikte geliştireceği iki elektrikli otomobilin ilki olacak. Bu otomobillerde General Motors’un Ultium isimli batarya paketi kullanılacak. Acura adını taşıyacak diğer otomobil de General Motors ile geliştirilse de, söz konusu modele dair belirsizlik sürüyor.

Honda’nın Prologue ismine ilgisi, geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkan bir ticari marka başvurusu sayesinde görülmüştü. Şirket, Prologue ismi için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvuruda bulunmuştu. Başvuru dosyasında Honda ismin elektrikli otomobillerde, arazi araçlarında ve bu araçların yapısal parçalarında kullanılacağını belirtiyor.

Honda yeni elektrikli SUV modeliyle ilgili diğer detayları henüz paylaşmadı. Dave Gardner sadece Passenger ve Pilot modellerinin arasında bir yıllık satış hacmi hedeflediklerini dile getirdi. Gardner, sıfır emisyon hedefine odaklandıklarının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER