Ulaşım

Honda yeni elektrikli otomobil serisini CES 2024’te tanıtacak

honda elektrikli otomobil

Honda elektrikli otomobil pazarında büyük bir açılıma hazırlanıyor. 2030 itibarıyla 30 elektrikli model sunmayı planlayan şirket, yeni elektrikli otomobil serisini CES 2024’te gözler önüne çıkaracak. 9 Ocak 2024’te Türkiye saatiyle 21.30’da başlayacak olan etkinliği YouTube‘dan canlı izlemek mümkün olacak.

Şirket yeni elektrikli otomobil serisi hakkında detay paylaşmadı. Ancak açıklamada, Honda’nın şu anda geçirmekte olduğu önemli dönüşümü gösteren birkaç önemli teknolojinin” ayrıntılandırılacağı da belirtildi. Şirket, 2040 yılına kadar Kuzey Amerika’da, bataryalı elektrikli ve yakıt hücreli elektrikle çalışan modeller de dahil olmak üzere yalnızca sıfır emisyonlu araçlar satmayı hedefliyor.

Hâlihazırda Honda’nın önünde elektrikli otomobil pazarındaki rakiplerine yetişmek için oldukça uzun bir yol bulunuyor. Şirketin portföyünde şu an için yollara çıkmayan tamamen elektrikli SUV Prologue ve iki adet hibrit model mevcut.

Honda elektrikli otomobil geliştirmek için Sony ile iş birliği yapıyor

Honda elektrikli otomobil pazarında kaybettiği yılları yeniden kazanmak için farklı kollardan çalışmalar yürütüyor. Şirket, bu çalışmalardan birinde Sony ile de iş birliği yapıyor. İki büyük Japon şirketinin ortak çalışmasının meyvesi olan Afeela, bu yılın başlarında CES 2023’te sergilenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER