Ulaşım

Honda’nın elektrikli otomobili yola Honda e ismiyle çıkacak

honda e

Honda uzun süredir elektrikli otomobil geliştirme çalışmalarını sürdürüyordu. Şirket şimdiye kadar prototip isim olarak kullandığı Honda e‘nin ilk elektrikli otomobil için kalıcı isim hâline geldiğini belirtti. Honda e isminin seçilmesi sürpriz etkisi yaratmasa da, Japon otomotiv devinin elektrik çağına yolculuğunu daha belirgin kılıyor.

Honda e’yi satın almak isteyenler, önümüzdeki yaz itibarıyla araçları için rezervasyon yapmaya başlayabilecek. Otomobille ilgilenenler ise şimdiden bu ilgilerini kayıt altına alabiliyor. Honda’dan Pocket-lint sitesine gönderilen açıklamaya göre, otomobil için sadece İngiltere’de 6 bin 500 kayıt oluşturulmuş durumda.

Rezervasyonun belirli bir depozito karşılığında yapılmasının neredeyse kesin olduğu söylenebilir. Ancak şimdilik otomobil için bir satış fiyatı açıklanmış değil. Honda e’nin İngiltere’de 25 bin poundun üstünde bir fiyat karşılığında satılacağı iddia edilse de, bunu destekleyecek somut bir işaret bulunmuyor.

Honda e’nin arkadan çekişli bir motora sahip olacağı ve sürücülerine 200 kilometrelik bir menzil sağlayacağı belirtiliyor. Bu da otomobilin hedefinin uzun menzil arayan sürücülerden ziyade otomobili şehir içinde kullanacak sürücüler olacağını düşündürüyor.

Honda e ile elektrikli otomobil pazarına girmeye hazırlanırken, hibrit seçeneklerini artırmaktan da geri kalmıyor. Daha önce CR-V’nin hibrit versiyonunu çıkaran şirket, şimdi de Jazz’ın hibrit versiyonu üstünde çalışıyor. Honda’dan yapılan açıklamada, resmi duyurunun ekim ayındaki Tokyo Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER