Ulaşım

Honda elektrikli E’nin yeni modellerini üretmeyecek

honda e

Elektrikli Honda E, 2020’de Avrupa ve Japonya’da satışa sunulmuştu. Şirket böylelikle sıfır emisyon bir otomobil isteyenlerin karşısına kompakt ve sevimli bir seçenek çıkarmıştı. Retro tarzdaki elektrikli otomobil, serisinin tek örneği olarak kalacak. Konuyla ilgili açıklama, Honda İngiltere yöneticilerinden Rebecca Adamson tarafından Autocar sitesine yapıldı.

Honda’nın yeni elektrikli SUV modeli e:Ny1’in tanıtım etkinliğinde konuşan Adamson, “Honda E’nin boyutlarında yeni otomobiller olmayacak. Bunu kesin şekilde söyleyebilirim” ifadesini kullandı. Şirketin elektrikli SUV modellere odaklanacağını söyleyen Adamson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pazar odaklı bir ürün yelpazesi. Pazar böyle olduğu sürece, SUV odaklı olmaya devam edeceğiz.”

Honda’nın portföyünde hâlihazırda çok sayıda SUV modeli mevcut. Bunlara yakında e:Ny1 de eklenecek. Nisan ayında yapılan bir açıklamada, şirketin e:Architecture platformunu temel alarak orta-büyük boy bir SUV üreteceği ve bu modelin de 2025’te Kuzey Amerika’da satışa sunulacağı belirtilmişti. Honda’nın orta ve büyük boy SUV’lerde kullanılmak üzere kendi araç içi işletim sistemini geliştireceğini açıklaması da, şirketin elektrikli SUV modellerine odaklanma kararına dair başka bir ipucuydu.

Honda E’nin en önemli sorunları küçük bataryası ve kısa menzili

Honda E tarz görüntüsüyle beğeni toplasa da, bataryasının küçük olması ve buna bağlı olarak menzilinin de 220 kilometre ile sınırlı kalması gibi sorunlar nedeniyle geniş kitlelere ulaşamamıştı. Sadece şehir içi kullanımına yönelik olan otomobil, şarj istasyonlarının yaygınlaşmadığı uzun yollar için şimdilik pek uygun değil. Kompakt bir SUV olan e:Ny1 ise 422 kilometrelik menzile sahip. Hızlı şarj özelliği ile bataryanın doluluk oranı 45 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER