Teknoloji

Honda’nın en yeni ASIMO robotu 9 kilometre hızla koşabiliyor

asimo-160714

Akıllı cihazların sanal asistanlara dönüştüğü günümüzde, Jetgiller’deki Rosie veya Richie Rich’teki Irona gibi her işe koşan bir robotun hayalini kurmak pek zor değil. Honda’nın ASIMO robotunun son versiyonu da bu hayalin fazla zaman geçmeden gerçekleşebileceğini gösteriyor. 10 yılı aşkın bir süredir ASIMO’yu geliştiren Honda, robotun yeni versiyonunu Belçika’da düzenlediği bir etkinlikle  tanıttı.

ASIMO 2003 yılında Avrupa pazarına giriş yapmıştı. O günden bu yana Honda robotta önemli değişiklikler yapmış olsa da, son versiyona yapılan eklemeler eski versiyonların pabucunu tamamen dama atacak cinsten. ASIMO’nun zekâsında ve el maharetinde iyileştirmeler yapan Honda, robotun daha hızlı koşmasını, daha düzgün zıplamasını, geriye doğru yürüyebilmesini, rahatlıkla merdiven inip çıkabilmesini sağladı. El maharetlerinin iyileştirilmesi sayesinde ASIMO şişe açma, bardağa içecek doldurma, hatta işaret dili konuşma gibi yeteneklere kavuşuyor.

Aynı anda birden fazla kişinin konuştuğu durumlarda dahi insanların yüzlerini ve seslerini tanıyabilen ASIMO, mevcut aksiyonunu durdurup aksiyonunu karşısındaki kişinin niyetine göre düzenleme yeteneğine de sahip. Kısacası ASIMO insanların ne yapacağını doğru biçimde tahmin edebiliyor. Artık 9 kilometre hızla koşabilen robot, tek ayağı üzerinde sekebiliyor ve bir kağıt bardağı buruşturmadan tutabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER