Ulaşım

Honda Acura ZDX entegre Google deneyimini sunan ilk elektrikli otomobil olacak

honda acura zdx

Elektrikli Honda Acura ZDX, aralarında Android Auto’nun da bulunduğu Google uygulamalarla yüklenmiş şekilde yollara çıkacak. Tüm ZDK versiyonlarında mevcut olacak bu özellikler Google Asistan ve Haritalar gibi uygulamaları otomobile getirecek ve “kişiselleştirilmiş ve daha akıcı” bir deneyim sunulacak.

Google Asistan ile sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan sesli komutlar verebilecek ve bu komutlar üzerinden telefon görüşmesi başlatabilecek, mesaj gönderebilecek, hatırlatıcı kurabilecek ve araç içi sıcaklığı ayarlayabilecek. Bu deneyimin tamamen Android Auto’ya entegre edildiğini belirtmekte de fayda var. Dolayısıyla Asistan üçüncü taraf uygulamalar üzerinden müzik veya podcast dinlerken de kontroller için kullanılabilecek.

Google Asistan’ın bu otomobildeki versiyonu, diğer araçlardaki deneyimden fazla uzaklaşmıyor. Ancak Google Haritalar’da elektrikli otomobil sürücülerinin sevebileceği bazı özellikler mevcut olacak. Rota planlaması yapılırken yol üzerinde elektrikli araç şarj istasyonlarının bulunmasına önem verilecek ve her bir varış noktası için tahmini şarj süresi de gösterilecek. Bir hızlı şarj istasyonuna girerken bataryanın ayarları da Google Haritalar tarafından yapılacak.

honda acura zdx

Otomobilin büyük dokunmatik ekranı navigasyon ve medya yönetimi için ana merkez işlevini görecek. Dokunmatik ekran hem Android Auto hem de Apple CarPlay ile entegre şekilde çalışabilecek ve düzenli güncellemelerle yeni özellikler kazanacak.

Honda Acura ZDX ne zaman çıkacak?

Honda Acura ZDX ve ZDX Type S, önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulacak. Otomobillerin satışları tamamen çevrimiçi kanallar üstünden gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER