Teknoloji

HomePod tamir ettirmenin maliyeti yeni ürün fiyatına çok yakın

apple homepod

apple homepodApple’ın sıkıca mühürlenmiş ve yoğun biçimde paketlenmiş yeni hoparlörü HomePod bozulursa veya kırılırsa, tamir ettirmek için neredeyse sıfır ürünün maliyeti kadar masraf etmek gerekiyor.

Apple’ın yurt dışı web sitesinde yayınladığı HomePod tamir fiyat listesine bakıldığında, garanti dışı tamir ücretinin ABD’de 279 dolar olduğu görülüyor. HomePod’un ABD fiyatı 349 dolar, bu da tamir ücretinin yepyeni bir ürünün fiyatının yüzde 80’i seviyesinde olduğu anlamına geliyor.

Apple HomePod’u henüz Türkiye’de satışa sunmadı. Bu nedenle henüz Türkiye için bir garanti dışı tamir ücreti belirlenmedi.

Apple, 39 dolar karşılığında kullanıcılara iki yıllık garanti sunuyor. Bu nedenle HomePod’u satın alan kullanıcıların her ihtimale karşı bu garanti için de ücret ödemelerinin mantıklı olacağı söyleniyor.

Yine de, HomePod’u satın alanların bu cihazı düşürme, kırma ya da bozma endişesi taşımalarına gerek yok gibi görünüyor. Ne de olsa bu cihaz iPhone gibi tüm gün boyunca yanda taşınmıyor ve yükseklikten düşürme riski de o kadar yüksek değil. HomePod çoğunlukla evlerde veya iş yerlerinde, bir rafta veya masanın üzerinde, fişe takılı şekilde duracaktır. Bu da zarar ihtimalini epey düşürüyor. Tabii ki, evden eve taşırken, ev sahibi olduğunuz bir partide ya da evcil hayvanın veya çocuğun yaşadığı bir evdeyseniz, HomePod’un üstüne biraz daha titremeniz yerinde bir hareket olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER