Teknoloji

HomePod mini için yeni renk seçenekleri

homepod mini

Apple’ın bu akşam düzenlediği etkinliğindeki müzik odaklı duyurularından birisi de akıllı hoparlör Homepod mini hakkındaydı. Şirket hoparlör için yeni renk seçeneklerini gözler önüne çıkardı.

Uzay grisi ve beyazın yanına eklenen yeni renkler sarı, turuncu ve mavi oldu. Yeni renk seçenekleri kasım ayında satışa sunulacak. Apple’ın farklı renk seçenekleri konusunda rakipleriyle arasındaki farkı kapattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Google’ın Nest Mini hoparlörü için turuncu ve mavi renk seçenekleri uzun süredir mevcut. Amazon ise mavi bir Echo Dot hoparlör satıyor. Echo Dot Kids Edition için de hayvan temalı renk seçenekleri sunuluyor.

Renk yelpazesi genişleyen Homepod mini, aynı fiyattan satılmaya devam edecek. Homepod mini ABD’de 99 dolar karşılığında satılıyor.

Apple’ın Global Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Borchers, HomePod mini için şu ifadeleri kullandı: “HomePod mini inanılmaz bir ses kalitesi sunuyor. Üstelik global Apple Music kataloğundaki 90 milyondan fazla şarkıya erişim ve Apple aygıtlarınızla kusursuz entegrasyon olanağı sayesinde, iPhone kullanıcıları için vazgeçilmez akıllı hoparlör olma özelliğini taşıyor. Yeni canlı renk seçenekleriyle sunulan HomePod mini, daha da fazla yere uyum sağlıyor ve olağanüstü ses, Siri’nin gücü, basit ve güvenli akıllı ev denetimleri sunarken gizliliğinizi de koruyor.”

HomePod mini, zengin ve ayrıntılı bir akustik deneyim sağlamak ve üstün performans sunmak için bilişimsel ses özelliğinden yararlanıyor. Apple S5 çip, böylesine kompakt bir tasarımda güçlü bir ses elde etmek için gelişmiş yazılımlar çalıştırarak müziğin benzersiz özelliklerini analiz ediyor. Ayrıca gerçek zamanlı olarak karmaşık ayarlama modelleri uygulayıp ses yüksekliğini optimize ediyor, dinamik aralığı ayarlıyor, sürücünün ve pasif radyatörlerin hareketini kontrol ediyor. HomePod mini’nin tüm frekans aralıklarını kapsayan sürücüsü, birinci sınıf neodimyum mıknatısı ve iki adet force-cancelling özellikli pasif radyatörü, güçlü bas ve canlı tiz frekanslar elde edilmesini sağlıyor.

Apple tasarımı akustik dalga kılavuzu, ses akışını hoparlörün alt kısmından aşağı ve dışarı doğru yönlendirerek etkileyici bir 360 derece ses deneyimi yaşatıyor. Tasarım; zenginliği ve netliği korumasının yanı sıra, HomePod mini’yi odanın dilediğiniz yerine yerleştirip her açıdan büyüleyici bir ses kalitesinin keyfini çıkarmanızı kolaylaştırıyor. Farklı odalara yerleştirilen HomePod mini hoparlörler, kullanıcıların evin her yerinde aynı müziği mükemmel bir uyum içinde çalmalarına veya her odada farklı bir şarkıyı dinlemelerine imkan tanıyor. İki HomePod mini hoparlör aynı odaya yerleştirildiğinde, müzik dinlerken daha da etkileyici bir deneyim yaratan bir stereo hoparlör çifti oluşturuyor. Üçlü mikrofon dizilimi “Hey Siri” komutunu dinliyor, dördüncü bir iç kısım mikrofonuysa hoparlörden çıkan sesin engellenmesine yardımcı olarak Siri’nin müzik çalarken sesli komutları daha iyi duyabilmesini sağlıyor.

HomePod mini; Apple Music, Apple Podcast’ler, ödüllü Apple Music 1 istasyonu dahil binlerce radyo istasyonu ve Pandora ile Deezer gibi birçok popüler müzik hizmetiyle birlikte çalışarak herkesin hayatına eğlence katmak için tasarlandı. Apple Music, tümü birinci sınıf uzmanlar ve etkili kişiler tarafından özel olarak seçilen 90 milyondan fazla şarkı, Apple Music Voice Planı için özel olarak hazırlanan yüzlerce çalma listesi dahil özel seçilmiş binlerce çalma listesi, 25.000’den fazla özel radyo programı bölümü ve başka orijinal içerikler sunuyor. Bu yeni üyelik planının sunulmasıyla birlikte, daha da fazla insan yalnızca Siri’ye komut vererek ellerini kullanmadan bu inanılmaz kataloğa erişim sağlayabilecek.

Kullanıcılar, müzik veya podcast dinlerken ya da telefon aramaları sırasında iPhone’larını HomePod mini’ye yakınlaştırarak hiçbir notayı veya detayı kaçırmadan sesi kolayca aktarabiliyorlar. U1 özellikli tüm iPhone’larla, ses bir aygıttan diğerine akarken aygıtların fiziksel olarak birbirine bağlı olduğu hissini veren görsel, sesli ve dokunsal efektler sayesinde, deneyim daha da sihirli bir hal alıyor. HomePod mini’de hiçbir şey çalınmadığı sırada, hoparlörün yakınında bulunan iPhone’da otomatik olarak kişiye özel dinleme önerileri gösteriliyor ve anlık denetimler iPhone’un kilidini açmadan kullanılabiliyor.

Akıllı Siri özellikleri sayesinde HomePod mini, iPhone müşterileri için kişiye özel ve tamamen entegre bir deneyim sunuyor. Siri evde yaşayan altı farklı kişinin sesini tanıyabiliyor, müzik ve podcast’leri bu kişilerin tercihlerine göre özelleştirebiliyor ve onlara ait mesajları, anımsatıcıları, notları ve takvim randevularını okuma ya da telefon aramaları yapma ve aramaları cevaplama gibi kişisel komutlara yanıt verebiliyor. Siri ayrıca, kullanıcılara kişiye özel bir güncellemeyle günün hızlı bir özetini sunuyor. Kullanıcılar “Hey Siri, güncellememi göster.” diyerek tek bir komutla en yeni haberleri, hava durumunu, trafik yoğunluğunu, anımsatıcıları ve takvim randevularını öğrenebiliyorlar.

HomePod mini; Siri’ye belirli zamanlarda ışıkları kapatması, sıcaklığı değiştirmesi, kapıları kilitlemesi, ortam ayarlaması veya aygıtları denetlemesi için verilen basit sesli komutlarla akıllı ev aksesuarlarını kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar Siri özelliğine sahip çeşitli akıllı ev aksesuarlarıyla doğrudan konuşarak ellerini kullanmadan da yardım alabiliyorlar. Siri özellikli aksesuarlar, tasarımları gereği, komutları kullanıcının aynı ağa bağlı HomePod mini’si aracılığıyla ileterek müşterilerin Apple’dan beklediği seviyede bir gizlilik sunuyor.

İnterkom, kullanıcıların ev içinde bağlantı kurmaları için hızlı ve kolay bir yol sağlıyor. Kullanıcılar ister başka bir odada ister belirli bir alanda ister evin farklı odalarında olsun, bir HomePod mini’den diğerine İnterkom mesajları gönderebiliyor ve gönderilen sesli mesajlar ilgili HomePod mini’de otomatik olarak çalınıyor. İnterkom; iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods ve CarPlay ile birlikte de çalışıyor. Böylece evin tüm üyeleri arka bahçedeyken, eve dönüş yolundayken veya dışarıdayken İnterkom bildirimleri alabiliyor ve İnterkom mesajları gönderebiliyor.

Gizlilik ve güvenlik, Apple donanım, yazılım ve hizmetlerinin tasarımında temel bir rol oynuyor. HomePod mini’de bilgilerin Apple sunucularına gönderilebilmesi için “Hey Siri” komutunun aygıtta yerel olarak tanınması veya kullanıcının Siri’yi dokunma yoluyla etkinleştirmesi gerekiyor. Komutlar kullanıcının Apple ID’siyle ilişkilendirilmiyor ve kişisel bilgiler Apple’ın reklam amaçları için kullanılmıyor ya da diğer kuruluşlara satılmıyor. HomePod mini, aygıttaki mesajlar ve notlarla ilgili komutları yerine getirmek için iPhone ile birlikte çalışıyor. Bu bilgiler Apple’a iletilmiyor.

İLGİLİ HABERLER