Teknoloji

HomePod kullanıcılarını dinlendirecek özellik yolda

apple homepod

Apple dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte iPhone ile ilgili duyuruların arasına HomePod hoparlörüyle ilgili birkaç gelişme de sığdırdı. 9to5Mac’in haberine göre, bunların arasında yepyeni bir özellik de yer alıyor.

Bu sonbaharda HomePod, okyanus dalgaları, ormanda öten kuşlar, gökgürültülü fırtına ve bunun gibi rahatlatıcı ve yatıştırıcı sesler de oynatacak. Böylelikle rahatlamanıza ve dinlenmenize yardımcı olacak. Apple, bunları Ambient Sounds, yani Çevresel Sesler olarak adlandırıyor.

Apple, bu özellikle ilgili fazla detay vermedi. Ancak çevresel sesleri çalmak ve HomePod’un bulunduğu ortamı deniz kenarındaki bir villaya çevirmek için Siri’den çevresel sesleri çalmasını istemek gerekecektir.

Apple, akıllı hoparlöründe farklı sesler çalmaya izin veren ilk üretici sayılmaz. Google Home, 2017 yılından beri çevresel sesleri oynatıyor. Alexa kullanıcıları da birçok ses arasından dilediklerini yükleyebiliyor.

Bu arada internet üzerinden müzik dinleme servisleri de çevresel sesler çalma listeleri sunuyor. Öncelikle istediğiniz seslerin bulunduğu listeyi seçmeniz ve daha sonra da müziği telefondan hoparlöre iletmek için gerekli ayarları tamamlamış olmanız gerekiyor. En güzeli, dahili asistandan çevresel sesi çalmasını istemek olacaktır.

HomePod ile ilgili yenilikler biraz daha bekleyecek

Apple, WWDC’de duyurulan bazı HomePod özellikleriyle ilgili son gelişmeleri de paylaştı. Eğer HomePod üzerinden, araya telefonu sokmadan radyo istasyonlarını dinlemek isteyenler varsa, bu kullanıcılar 30 Eylül tarihinden Siri’den 100 binin üzerindeki radyo istasyonundan bir tanesini çalmasını isteyebilecekler.

Bu sonbaharda, kullanıcılar bir telefon görüşmesini veya parçayı iPhone’dan HomePod’a da kesintisiz şekilde aktarabilecekler. Öte yandan HomePod, altı farklı sesi tanıyabilecek ve müzik çalma taleplerini bu seslere bağlayabilecek. Her bir kişinin mesajlarını, anımsatıcılarını ve takvim kayıtlarını da onlara okuyacak.

HomePod kullanıcıları söz konusu yenilikler için biraz daha beklemek zorunda kalacaklar. Ancak iOS 13 gelecek hafta yayınlandığında, WWDC’de duyurulmuş bazı özellikler de iOS 13.1 veya daha sonraki sürümlere saklanmış olacak. Apple bu sonbaharda özellik dağıtımlarını farklı sürümlerde kademeli şekilde gerçekleştirecek. Böylelikle yeni özelliklere biraz daha eğilmek, onları daha da parlatmak için daha fazla zaman kazanacak. Umarız, işler Apple tarafında istenildiği gibi gider ve kullanıcıların bekleyişine değer.

İLGİLİ HABERLER