Eğlence

HomePod 15 sürümüyle Apple’ın akıllı hoparlörlerine birçok yenilik geliyor

homepod 15

Apple, en son Eylül etkinliğinde akıllı ev odaklı ürün ve servisleri hakkında herhangi bir duyuru yapmasa da, şirket HomePod ve HomePod mini için önemli bir yazılım güncellemesi sunmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

9to5Mac sitesi, WWDC21 sırasında kısaca sözü edilen HomePod 15 yazılım güncellemesinin detaylarını paylaştı. Hatta bu güncellemenin önümüzdeki haftadan itibaren, belki de 20 Eylül’de iOS 15 ve watchOS 8 ile birlikte çıkacağını söyledi.

HomePod 15’in “Sürüm Adayı” olarak nitelendirilen sürümünden toplanan bilgilere göre, güncelleme hem HomePod hem de HomePod mini için geçerli olacak. Olağan hata düzeltmeleri ve kararlılık iyileştirmelerinin yanı sıra birçok değişiklik bulunacak.

Şirketin daha küçük akıllı hoparlörlerine gelen en önemli özellik, Apple TV 4K için varsayılan hoparlör olarak tek veya çift ayarlayama imkanıdır. Bu, bir şey izlemek için kanepeye oturduğunuzda TV’nizin kendi hoparlörlerini elle devre dışı bırakmanızın gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Ayrıca güncellemeyle birlikte kullanıcılar, Apple TV’yi açmak, film ve TV programı istekleri yapmak ve oynatmayı kontrol etmek için Siri’yi kullanma yeteneğine sahip olacak. Bunun yanı sıra sesli asistan artık kullanıcının bulunduğu odanın ortamına ve onun konuşma seviyesine göre yanıt sesini de ayarlayabiliyor.

Apple’ın akıllı hoparlörlerine getirdiği yenilikler yalnızca TV ile sınırlı değil. Yakınlarda bir HomePod mini çalarken medya oynatma kontrolleri artık iPhone kilit ekranında otomatik olarak görünecek ve kullanıcılar bundan böyle bas seviyesini ayarlayabilecek.

HomePod cihazları, ev kontrolünde de biraz daha akıllı hâle gelecek. HomePod 15 ile Siri, akıllı ev cihazlarını belirli zamanlarda kontrol edebilecek, sesli kontrol de uyumlu HomeKit aksesuarlarına genişletilecek. Tabii ki, bu imkanlar HomePod’un desteklediği dillerde sunulacak. Homepod ve Homepod mini şu an için Türkçe dil desteği sunmuyor.

Akıllı güvenlik kameralarında HomeKit Secure Video kullananlar için yeni güncelleme, paket algılama yeteneğini getirerek bir paketin ne zaman kapınızda olduğunu veya artık kapınızda olmadığını hızlı bir şekilde belirlemenize yardımcı olacak.

Kısacası, yakında gelecek HomePod güncellemesi oldukça önemli ve bu, Apple’ın son yıllarda biraz ihmal ettiği bir alan için önemli bir ilerleme sağlayacak.

Ne var ki bu son sürümde, daha önce beta test kullanıcılarına sunulan Apple Music Kayıpsız Ses ve Dolby Atmos ile Uzamsal Ses desteği bulunmayacak. Şirket daha önce bu ses özelliklerinin HomePod cihazlarına yıl sonundan önce geleceğini belirtmişti, bu nedenle bunları yeni yazılım güncellemesinin daha küçük bazlı sürümlerinden birinde beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER