Teknoloji

Hollanda Lahey Temyiz Mahkemesi Samsung’un Galaxy Tab satışına devam etmesine onay verdi

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00022

Hollanda’nın Lahey şehrindeki temyiz mahkemesi Apple’ın alt mahkeme tarafından reddedilen Galaxy Tab 10.1 ve 10.1v cihazlarının ülkedeki satışlarına ihtiyati tedbir konulması yönündeki talebi yönündeki itirazını görüştü ve alt mahkemenin verdiği kararı uygun buldu.

Hollandalı mahkeme Samsung’un tabletini Apple’ın bir tabletin tasarımının nasıl olacağına yönelik olarak elinde bulundurduğu genel tasarım haklarına ihlâl etmeyecek kadar farklı buldu. Mahkeme kalınlık-genişlik-uzunluk oranının, çerçeve büyüklüğünün ve arka panel tasarımının Galaxy Tab’e bilinçli kullanıcıya farklı gelecek bir izlenim kazandırma yeteneği verdiği kanısına vardı. Karar tasarımla ilgili ve Apple’ın Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarına yönelik olarak yine Hollanda’da, yazılım patentleriyle ilgili olarak bulunduğu ihtiyati tedbir istemini kapsamıyor.

Haberin Samsung için iyi olduğunu söyleyebiliriz. Wall Street Journal’a göre bu karar Samsung’a tabletlerini sadece Holland’da değil Avrupa Birliği’ne üye diğer ülkelerde de dağıtma fırsatı veriyor.

İlgili – Mahkeme Karar Metni
İlgili – Reuters
İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER