Teknoloji

HMD Global Snapdragon 845 işlemcili yeni bir Nokia amiral gemisi üstünde çalışıyor

hmd global hmd nokia

hmd globalNokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global için 2018 oldukça hareketli geçiyor. Şirket şimdiye kadar bazıları tüm dünyada satışa sunulan, bazıları ise belli bölgelere özgü olan 9 farklı modeli gözler önüne çıkarttı. Bu modellere yakında Nokia X6’nın küresel versiyonunun ve Nokia 5.1 ile 6.1 Plus gibi modellerin eklenmesi bekleniyor. Ancak HMD’nin söz konusu cihazları tanıttıktan sonra da durmaya pek niyeti yok gibi görünüyor.

Ünlü duyumcu Roland Quandt’ın iddiasına göre, HMD hâli hazırda piyasadaki üst segment yongalardan birini taşıyacak bir akıllı telefon üstünde çalışıyor. Şirketin bugüne kadar genellikle Qualcomm markalı yonga setlerini tercih ettiği düşünülünce akıllara gelen ilk seçenek de doğal olarak Snapdragon 845 oluyor.

Söz konusu telefonda yükselen bir ön kamera mekanizmasının ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısının bulunabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak henüz bunların bir spekülasyondan fazlası olmadığını da unutmamak gerekiyor.

HMD Global yol haritasındaki yeni amiral gemisi telefonu için seçeceği çıkış tarihi konusunda şimdilik bir ipucu vermiş değil. Ancak ağustos ve ekim ayları arasındaki dönemde genellikle çok sayıda üst segment telefon gözler önüne çıkıyor. Finli üreticinin de pazarın genel eğilimine uyması ihtimal dahilinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER