Teknoloji

HMD Global Nokia markasının kurumsal pazarda güçlenmesini istiyor

hmd global nokia

HMD Global Nokia markasını yeniden canlandırma konusunda oldukça başarılı bir performans sergiledi. Bireysel kullanıcılara ulaşma konusunda yeteneğini sergileyen şirket, şimdi rotasını kurumsal pazara çevirmiş gibi görünüyor.

TechRadar Pro sitesine konuşan HMD Global’ın kurumsal pazar şefi Andrej Sonkin, kurumsal hikayelerinin bundan bir yıl önce cihazlarında güvenli ve emniyetli bir yaklaşımı hayata geçirdiklerinde başladığını belirtti. Bu yaklaşımın şirketlerin ilgisini çektiğini söyleyen Sonkin, şirketlerden gelen ilgiye paralel olarak kurumsal faaliyetlerini başlattıklarını dile getirdi.

Geniş bir cihaz portföyü sunmalarının kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Sonkin, küçük portföylü üreticiler tarafından ihtiyaçları karşılanmayan şirketlerin kapılarını çaldığını belirtti. Temel konunun sadece fiyat olmadığını söyleyen HMD Global yöneticisi, farklı fiyat noktalarına dokunurken güvenlik konusunu göz ardı etmemelerinin de kendilerine yardımcı olduğunun altını çizdi.

Avrupa’da gerçekleştirilen bir anketi örnek olarak gösteren Sonkin, şirketlerin yüzde 68’inin mobil cihaz satın alımlarında daha geniş bir portföye ulaşmak istediklerini ifade etti.

HMD’nin akıllı telefon portföyü bazılarının kafalarını karıştırsa da, Sonkin bunun altında da bir amacın yattığına dikkat çekiyor. Her fiyat noktasında fark yaratacak başka özellikler sunduklarını söyleyen HMD Global yöneticisi, yeni cihazlarla her kategoriyi zenginleştirmelerinin de kurumsal müşterilere cazip geldiğini belirtti.

HMD cihazlarının kurumsal kullanıma uygun olması için Google tarafından belirlenen Android Kurumsal Tavsiye (AER) standartlarını takip ediyor. Bu standartlar çerçevesinde büyük Android güvenlik güncellemeleri 90 gün içinde cihazlara ulaştırılırken, Android One programının tercih edilmesi de HMD Global’a güncellemeler konusunda avantaj sağlıyor.

HMD Global Nokia markasının gücüne inanıyor

Android One’ın sayesinde güvenlik güncellemelerini hızlı şekilde ulaştırarak fark yaratmayı hedefleyen Finli üretici, hızlı yama çıkarma konusundaki sicil kaydını korumayı amaçlıyor. HMD Global Nokia markasının gücünün de bu etkileyici sicille birleşerek özellikle orta segment cihaz arayanlara ulaşmakta kendisine yardımcı olacağına inanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER