Teknoloji

HMD Global Asha markasının ticari haklarını aldı

hmd global asha
Nokia Asha 230

Nokia markalı telefonların üreticiliğini üstlenen HMD Global, 1 yılı geride bırakan yolculuğunda başarılı olarak değerlendirilebilecek bir performans sergiliyor. Ancak bu başarı, şirket için yeterli değil gibi görünüyor. HMD Global Asha markasının ticari haklarını alarak daha fazla hedefinin olduğunu gözler önüne seriyor.

“Asha” ismi, cep telefonu pazarını yakından takip edenlerin kulağına yabancı gelmeyecektir. Söz konusu marka, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini Microsoft’a satışından önce Nokia’ya aitti. Microsoft, Nokia’nın cihaz birimini satın alarak Lumia ile birlikte Asha markasının da sahibi olmuştu.

HMD Global cephesinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla Asha markasının ticari haklarının HMD Global’e nasıl geçtiği bilinmiyor. Yine de, Finli şirketin bunun için Microsoft ile masaya oturup anlaştığını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

HMD Global Asha markasını nasıl kullanabilir?

HMD Global Asha markasını kullanırken zamanında Nokia’nın uyguladığı stratejiden yararlanabilir. Şirketin Asha markasını giriş seviyesinde veya orta segmentte konumlanan ve belli pazarları hedefleyen cihazlar için kullanması şaşırtıcı olmayacaktır. Yine de, bu konuda izlenecek strateji hakkında fikir sahibi olmak için HMD Global cephesinden bir açıklama duymak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER