Teknoloji

HMD’nin yeni telefonu Atlas’ın tasarımı ve özellikleri kapsamlı sızıntıyla görüldü

hmd atlas

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi olarak tanınan HMD, kendi markasını taşıyan telefonlarla yola devam ediyor. Pulse ve Vibe serileriyle giriş segmentine seslenen şirket, şimdi de orta segment açılımına hazırlanıyor. Skyline modelinin görsellerinin sızmasından kısa bir süre sonra şimdi de HMD Atlas modeline ait görseller ve ilk bilgiler ortaya çıktı.

Atlas’ın telefonun resmi adı olmayabileceği ve sadece kod adı olmakla kalabileceği söyleniyor. Full HD+ çözünürlük ve büyük pil Atlas’ın başlıca özellikleri arasında sayılırken, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 işlemcinin olacağı belirtiliyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının da işlemciye eşlik edeceği konuşuluyor.

5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 ve NFC desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Sızıntının kaynağı olan X kullanıcısı, Atlas’ta 3.5 mm kulaklık jakının da bulunacağını iddia ediyor.

Pulse ve Vibe modellerinden farklı olarak bu model yukarıda da belirttiğimiz gibi Full HD+ ekranla gelecek. 6.64 inç büyüklüğündeki ekranın yenileme hızının 120 Hz olacağı belirtilirken, ekranın üstündeki yuvarlak delik de 16 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacak.

48 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 5 megapiksel derinlik sensörü tamamlayacak. Yüksek çözünürlüklü ekrana ek olarak ikinci kameranın gelişi de Atlas’ı HMD’nin giriş segmentinde konumlanan diğer telefonlarından ayırıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi QuickCharge 4.0+ destekli 5500 mAh kapasiteli pil verecek. 163 x 75 x 8.75 mm boyutlarındaki telefonun tartıda 210 gram çektiği de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

HMD Atlas için ne kadar ödemek gerekecek?

HMD Atlas yurt dışında büyük ihtimalle 240 dolar karşılığında satışa sunulacak. Sızıntıda telefonun yeşil renk seçeneği görülse de, listede başka seçeneklerin de olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER