EğlenceManşetler

Hızlı ve Öfkeli Efsanesi: Macera tam gaz devam ediyor

hizli-ve-ofkeli-1

Günümüzde büyük gişe yapması beklenen sinema filmlerinin tanıtımı için teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılıyor. Mobil oyunlar da artık popüler filmlerin promosyonunda en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Başrol oyuncularından Paul Walker’ın çekimler sırasında vefat etmesi nedeniyle adından bir hayli söz ettiren Hızlı ve Öfkeli serisinin yedinci filmi, önümüzdeki cuma günü (3 Nisan) vizyona giriyor. Hızlı ve Öfkeli Efsanesi de serinin hayranlarını yedinci film için hazırlıyor.

hizli-ve-ofkeli-2

[quote_right][/quote_right]

Hızlı ve Öfkeli Efsanesi, filmlerden uyarlanan pek çok oyun gibi bir senaryo çerçevesinde ilerliyor. Serinin diğer filmlerinde de boy gösteren karakterler, çeşitli seviyeler öncesinde oyuncuların karşısına çıkıyor, yarışlar ve seviyeler öncesinde oyunculara bilgi veriyor.

hizli-ve-ofkeli-3

Hızlı ve Öfkeli Efsanesi’nin başlangıcında oyunculara oyunun temel kontrollerinin gösterildiği bir deneme sürüşü yapılıyor. Farklı sürüş tekniklerine ihtiyaç duyulduğu zaman ise oyunculara yarış öncesinde bilgilendirme yapılıyor.

hizli-ve-ofkeli-4

Hızlı ve Öfkeli serisinin en önemli karakterlerinden biri olan Dominic Toretto’nun günlük hayattaki konuşma tarzı ve sözlerinin etkisi, Hızlı ve Öfkeli Efsanesi’nde de görülüyor. Oyunculara geçiş ekranında verilen hızlı bilgilerde Toretto’nun ağzından çıkmış gibi gözüken sözler, oyunculara gösteriliyor. Hızlı ve Öfkeli serisinin raconu, bu sözler aracılığıyla oyunculara aktarılıyor.

hizli-ve-ofkeli-5

Hızlı ve Öfkeli Efsanesi’nde kendilerine çizilen senaryoyu takip eden oyuncular, sokak yarışları dünyasında adım adım yükseliyor. Bu yükseliş sırasında oyuncular yavaş yavaş garajlarını genişletebiliyor veya mevcut otomobillerini iyileştirebiliyor. Bütün bu işlemleri gerçekleştirmek için yarışlarda iyi sonuçlar almak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

hizli-ve-ofkeli-6

Oyuncular gelişim sürecini hızlandırmak istedikleri takdirde uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanarak garajlarını daha çabuk biçimde iyileştirebiliyor. Oyunun kontrol ekranında yapılması gerekenler de oyunculara adım adım anlatılıyor.

hizli-ve-ofkeli-7

Hızlı ve Öfkeli serisinin yaklaşık 15 yıl önce başlayan macerasında Paul Walker’ın ölümü bir dönemin sona ermesi anlamına geliyor. Bu kapanışı temsil eden Hızlı ve Öfkeli 7 öncesinde serinin hayranlarını havaya sokma görevini üstlenen unsurlardan birisi de Hızlı ve Öfkeli Efsanesi oluyor. Genel oyun deneyimi bakımından Hızlı ve Öfkeli Efsanesi oyuncuları pek zorlayan cinsten olmasa da, derli toplu bir senaryo içinde oyun keyfi yaşamak isteyenlere eğlenceli dakikalar vadediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER