Eğlence

Hitman GO VR Oculus Rift ve Samsung Gear VR için yayınlandı

hitman go vrHitman GO, sıra dışı bir oyun olarak tanımlanabilir. Oyunun kökleri Square Enix’in çeviklik üzerine inşa edilen suikast oyununa dayansa da, çıkış noktasından daha farklı konuma geldiği yadsınamayacak bir gerçek. Hitman’in mobil versiyonu, şimdi de sanal gerçeklik sahasına giriş yapıyor. Hitman GO VR adını taşıyan oyun ile yapımcı Square Enix de sanal gerçeklik pazarına adımını atmış oldu. Oyun ilk olarak Oculus’un sanal gerçeklik platformunu kullanan Oculus Rift ve Samsung Gear VR için yayınlandı. Hitman GO’nun sanal gerçeklik versiyonu, kendine özgü bir deneyim sunan oyuna daha da farklı bir hava kazandırıyor.

Orijinal Hitman serisinden aşina olunan çömelme ve engellerin arkasına saklanma üstüne kurulu oyun dinamiği, Hitman GO’da versiyonunda yerini daha huzurlu ve renkli bir atmosfere bırakmıştı. Sıra tabanlı oyun deneyimi ve görsel unsurlarıyla bir aksiyon oyunundan ziyade kutu oyununa benzeyen Hitman GO, bütün garipliklerine rağmen mobil telefonlardan sonra PlayStation ve Steam’de de büyük başarı elde etmeyi başarmıştı.

Oyunun sanal gerçeklik pazarına açılım yapması ise pek beklenen bir hamle değildi. Sanal gerçeklik genellikle birinci elden deneyimlerle ilişkilendirildiği için bir kutu oyununa benzeyen Hitman GO’da bu deneyimin nasıl sağlanabileceği merak konusu olmuştu. Temel mekanik unsurları değişmeyen oyun, oyunculara içine daha kolay girebilecekleri bir deneyim yaşatmayı vadediyor.

Hitman GO VR için Oculus Rift kullanıcılarının 9.99, Samsung Gear VR kullanıcılarının ise 7.99 dolar ödemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER