Küçük ve ince ultrataşınabilir cihazlarda ve netbook’larda daha fazla depolama alanı sağlamak için daha ince bir sabit disk gerekiyor. Hitachi’nin yeni tanıttığı ve sadece 7 mm’lik kalınlığa sahip olan 2.5 inç’lik dizüstü bilgisayar diski bu amaca hizmet etmek için birebir görünüyor.
Bu sabit diskin bu kadar ince olmasında sadece tek plakaya ihtiyaç duymasının payı büyük. Tek plaka daha az bir depolama alanına sahip olacağınız anlamına gelmiyor, yeni Travelstar Z5K500 HDD tek bir plakada 500 GB’lık veriyi depolama imkânını sunuyor. Hitachi GST’nin iddiasına göre bu yeni sürücü dünyadaki en ince 500 GB’lık HDD olma özelliğini taşıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung’un patenti aramayı telefon çalmadan reddetmeyi tarif ediyor

Çin, veriyi yörüngede işleyecek Supercomputing-1 uydusunu fırlattı

YouTube, konuşarak video düzenleyen Gemini aracını duyurdu

Amazon Leo, Özbekistan’da Uztelecom ortaklığıyla genişliyor

Xiaomi Watch S5 şeffaf sürümü 5 bin adetle sınırladı
Bu ince sürücü şu anda piyasada bulunan SSD ve diğer HDD’lerle karşılaştırıldığında, milimetreküp başına gigabayt ve gigabayt başına maliyet bakımından en iyi olan ürün olarak öne çıkıyor. Sürücünün okuma ve yazma işlemleri sırasında 1.8 W’lık, düşük güçte bekleme durumunda ise 0.55 W’lık güce ihtiyaç duyması onu biraz daha çekici hâle getiriyor. Sessiz çalışması da cabası… Hitachi’nin 500 GB kapasiteli bu ince HDD’sinin yurtdışında bu ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor.
İlgili – Hitachi GST
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





