Teknoloji

Hitachi’den sadece 7 mm kalınlığa sahip 500 GB’lık sabit disk

Küçük ve ince ultrataşınabilir cihazlarda ve netbook’larda daha fazla depolama alanı sağlamak için daha ince bir sabit disk gerekiyor. Hitachi’nin yeni tanıttığı ve sadece 7 mm’lik kalınlığa sahip olan 2.5 inç’lik dizüstü bilgisayar diski bu amaca hizmet etmek için birebir görünüyor.

Bu sabit diskin bu kadar ince olmasında sadece tek plakaya ihtiyaç duymasının payı büyük. Tek plaka daha az bir depolama alanına sahip olacağınız anlamına gelmiyor, yeni Travelstar Z5K500 HDD tek bir plakada 500 GB’lık veriyi depolama imkânını sunuyor. Hitachi GST’nin iddiasına göre bu yeni sürücü dünyadaki en ince 500 GB’lık HDD olma özelliğini taşıyor.

Bu ince sürücü şu anda piyasada bulunan SSD ve diğer HDD’lerle karşılaştırıldığında, milimetreküp başına gigabayt ve gigabayt başına maliyet bakımından en iyi olan ürün olarak öne çıkıyor. Sürücünün okuma ve yazma işlemleri sırasında 1.8 W’lık, düşük güçte bekleme durumunda ise 0.55 W’lık güce ihtiyaç duyması onu biraz daha çekici hâle getiriyor. Sessiz çalışması da cabası… Hitachi’nin 500 GB kapasiteli bu ince HDD’sinin yurtdışında bu ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Hitachi GST

İLGİLİ HABERLER