Teknoloji

Hisense Alexa uyumlu klima ve nem giderici modellerini duyurdu

hisense alexaAmazon’un Alexa adını taşıyan dijital asistanı, farklı markaların çok farklı kategorilerdeki ürünlerine entegre olmuş biçimde karşımıza çıkıyor. Hisense Alexa ile uyumlu ürünlerin arasına iki seçenek daha ekledi. Şirket, HiSmart serisi Wi-Fi bağlantılı klimasını ve nem gidericisini duyurdu.

Söz konusu ürünlerin ana kontrolleri iOS ve Android uygulamaları üzerinden yapılıyor. Ancak evinde bir Echo cihazı bulunan kullanıcılar, belli komutları sesli olarak HiSmart serisi ürünlere iletebiliyor. Böylelikle klimanın soğutma ayarı veya nem gidericinin çalışma modu değiştirilebiliyor. Bunun için Alexa hesabı ile Hisense mobil uygulamasındaki hesaplar arasında eş zamanlama yapmak gerekiyor.

Hisense’in cihazlarının teknoloji açısından büyük bir devrim olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak HiSmart serisi klima ve nem giderici, Nesnelerin İnterneti konseptinin evdeki hiçbir cihazı boş geçmeyeceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Hisense Alexa uyumlu cihazlarıyla Amazon’a da önemli bir katkı sağlıyor

Hisense Alexa uyumlu cihazlarıyla müşterilerine hayatlarını kolaylaştırma imkânı sağlarken, Amazon’a da önemli bir fırsat sunuyor. Alexa’nın daha fazla cihaza ulaşması, Amazon’un fiziksel tüm cihazlara ulaşma hedefine ciddi bir katkı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER