Teknoloji

Hipstamatic tarafından iPhone için hazırlanan Oggl herkese açık hale geldi

iOS platformundaki popüler fotoğraf filtreleme uygulamalarından birisi de Hipstamatic. Bugüne kadar Instagram ile oldukça iyi ilişkiler içinde olan Hipstamatic, yeni uygulması Oggl ile fotoğraf tabanlı popüler sosyal ağa rakip olmaya hazırlanıyor. Başlangıçta sadece bir grup kullanıcının erişebildiği Oggl’u artık tüm iOS kullanıcıları indirebiliyor.

oggl-090513

Hipstamatic’in Oggl için yaptığı betimlemeyse oldukça havalı. Geliştiricileri Oggl’u ”Hayatlarını fotoğrafla yakalayıp şekillendiren yaratıcı insanlar topluluğu” olarak tanımlıyor. Instagram’a rakip olma hedefiyle yola çıkan serviste kullanıcılar Hipstamatic’te bulunan lens ve filmleri kullanabiliyor. Buna ek olarak, uygulamada çeşitli ortamlara uygun beş farklı çekim modu bulunuyor. Bu modlar Arazi, Yemek, Portre, Gece Hayatı ve Gün Batımı adını taşıyor.

Instagram ile Oggl’un arasındaki en önemli fark ise Oggl’u kullanmak için para ödemek zorunda olmak. Abonelik sistemiyle çalışan servisin üç aylık ve yıllık olmak üzere iki farklı abonelik modeli bulunuyor. Üç aylık abonelik için 5,49 TL, yıllık abonelik içinse 17,99 TL talep ediliyor. Oggl’da ücretli bir abonelik modelinin tercih edilmesinin nedeniyse Hipstamatic’in tüm lens ve araç katalogunun Oggl kullanıcılarına da sunulması olarak gösterildi ve bu kataloga her ay bir ekleme yapılacağının da altı çizildi. Uygulamanın Windows Phone platformuna da giriş yapacağı Nokia Lumia 925’in tanıtım etkinliğinde açıklanmıştı.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER