Teknoloji

Hint yetkililer meteor düşmesi sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meteor düsmesi (NASA)

Hint yetkililer, ülkenin güneyinde bulunan Tamil Nadu eyaletindeki bir üniversite yerleşkesine meteor düşmesi sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü gökten düşen büyük bir nesnenin Bharathidasan Mühendislik Fakültesi’ne düştüğü, bir kişinin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına yol açtığı öne sürülüyor. CNN’in haberine göre, gök cismi yakındaki pek çok camın kırılmasına neden oldu ve yaklaşık 60 cm. derinliğinde bir çukur açtı.

Meteor düşmesi pek çok kişinin dillendirdiği ilk sebep olsa da, yaşananlara sebep olan objenin uzaydan gelip gelmediği konusu henüz açıklığa kavuşmuş değil. Chicago Tribune gazetesinde yer alan habere göre, patlamaya ilişkin bir kanıt bulunamaması nedeniyle resmi yetkililer meteor ihtimali üzerine yoğunlaşıyor. Astrofizikçiler enkaz bölgesinde sebebin meteor olup olmadığını görmek için bazı incelemeler gerçekleştirecek. Gökten düşen cismin uzaydaki bir hurda parçası olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Ancak meteor senaryosunun doğru çıkması durumunda, bilinen dönemde meteor düşmesi yüzünden yaşanan ilk ölüm kayıtlara geçmiş olacak. NASA’ya göre, geçtiğimiz bin yıllık dönem içinde meteor düşmesi veya düşmenin etkileri sonucunda hayatını kaybeden biri bulunmuyor.

Bu tarz bir meteor çarpmasının fazlasıyla nadir görülen bir olay olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Dünya’ya çarpan küçük meteorların büyük kısmı gezegenin atmosferinde yanıyor ve parçalara ayrılıyor. Meteorun büyük olması durumunda ise ayrıldığı parçaların önemli bir bölümü okyanuslara düşüyor. NASA’ya göre, bir meteorun bir insanın ölümüne yol açması oldukça düşük bir ihtimal. Yine de, 2013’te Rusya’da yaşanan ve 1000’den fazla kişinin yaralanmasına yol açan meteor çarpması hatırlanınca bu senaryoyu tamamen devredışı bırakmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER