Teknoloji

Hinge en büyük rakiplerinden Tinder’ın çatı şirketi tarafından satın alındı

hingeÇevrimiçi çöpçatanlık pazarının devlerinden biri olan ve bünyesinde Tinder gibi platformları barındıran Match Group, genişlemeye devam ediyor. Şirket, kendisini Tinder’ın karşısında konumlandıran çöpçatan platformu Hinge’in yüzde 51 oranındaki hissesini satın aldı.

Hinge, Tinder’dan farklı olarak sadece ortak Facebook arkadaşı olan kişilerin arasını yapmaya çalışıyor. Kısa süre önce tasarımında değiştirerek arayüzündeki tüm “sürükleme” unsurlarından kurtulan platform, kullanıcılarına daha detaylı profiller oluşturma imkanı da vermişti. Kendileri hakkında üç soruyu cevaplayabilen kullanıcılar, Instagram hesaplarıyla entegrasyon da oluşturabiliyor.

Match Group CEO’su Mandy Ginsberg, yeni platformlarının kendisine sevgili arayan şehirli ve eğitimli genç kadınlar arasındaki popülaritesine dikkat çekti. Hinge’in satın alınmasıyla birlikte Match Group, Bumble dışındaki büyük çöpçatan servislerinin neredeyse tamamının sahibi hâline geldi. Şirketin portföyünde Tinder, OkCupid, Match ve Plenty of Fish gibi çöpçatan servisleri bulunuyor.

Hinge Tinder’ın rakibi gibi görünse de, Match Group bünyesinde Bumble’a karşı bir silah olarak kullanılacağa benziyor. Bumble’ın temelinde de kadınlara çevrimiçi ortamda sevgili ararken daha fazla güç sağlama motivasyonu bulunuyor. Ginsberg’in sözleri, Match Group’un yeni servisiyle Bumble’ı zorlamayı planladığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER