Teknoloji

Hindistan’ın 35$’lık tabletinin çıkışında gecikmeler olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hindistan’ın geliştirmeyi planladığı 35$’lık tablet ilk olarak Temmuz 2010’da görücüye çıkmıştı. Bu cihazla ilgili son iddialar tabletin Hindistan’da üretilmeyeceği, bunun yerine üretimin Çin’de bulunan taşeron şirkete yaptırılacağı yönündeydi. Bu iddiaların ortaya çıkmasında Hint tabletinin başka bir tabletle olan aşırı benzerlikleri etkili olmuştu. Bu dedikodu ve iddiaların üzerinden belli bir zaman geçti ve Hindistan’dan yeni bir haber daha geldi, haber kötü. Hindistan’ın tabletinin çıkışı gecikebilir.

Times of India’nın konuyla yakından ilgili kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre 35$’lık tableti üretecek olan yüklenici şirketin sözleşmesi feshedilmiş. HCL Infosystems adlı şirket bu tabletin ana sağlayıcısı olarak atanmıştı, ancak görünen o ki yeni şartlara göre ortaya çıkan taleplerdeki karışıklıklar ve 13 milyon dolarlık banka teminatının sağlanamamış olması yüklenici şirketin projeden çıkarılmasına neden oldu.

Konuyla ilgili ilginç bir not daha var. Görünüşe göre söz konusu tabletin Hindistan’a maliyetinin yaklaşık 124$ olduğu belirtiliyor. Tabletin maliyeti tabletin satış fiyatından neredeyse dört kat yüksek olduğunda bu ek maliyet nasıl karşılanacak, ürünün son fiyatı yükselecek mi? Bu soruların cevabını görmek oldukça ilginç olacak.

İlgili – The Digital Reader

İLGİLİ HABERLER