Teknoloji

Hindistan’ın 35 dolarlık Aakash 2 Android tableti gelecek ay çıkıyor

Hindistan’ın ucuz tableti ara sıra teknoloji dünyasının gündemine geliyor. Devletin ailelere, okullara ve diğer kuruluşlara dağıtmak için tasarladığı Aakash adlı tabletin yeni versiyonu Aakash 2 gelecek ay itibariyle 35 dolarlık fiyat etiketiyle bu ülkede satışa çıkacak. Daha önce Ubislate 7+ veya DataWind olarak bilinen Aakash 2’de etkileyici bir yenilik veya güç yok. Ancak kapasitif dokunmatik ekran, Android işletim sistemi ve ucuz fiyatıyla bu tablet Hindistan’da fazlasıyla iş görecektir. Aakash 2 tabket geçen yılın ekim ayında dağıtıma çıkan orijinal tabletin birinci yıl dönümünde çıkacak olması açısından da önem arz ediyor.

Aakash 2’nin çıkışının ardından Android 4.0 Ice Cream Sandwich’e güncelleneceği söyleniyordu ve görülüyor ki, bu plan aynen işliyor. Tablet Gingerbread yüklü şekilde gelecek. 7 inç’lik ekrana sahip olacak bu tablette 1 GHz’lik ARM Cortex A8 işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili bellek gibi özellikler de yer alacak. Bunun aynı sıra ön yüzde bir kamera da bulunacak. Üstelik tabletin telefon işlevleri görmesini sağlayan SIM kart yuvası, microSD kart yuvası da tablette yer alacak özellikler arasında. 

Aakash 2’nin 200 milyon civarında bir üretim rakamına ulaşacağı söyleniyordu. Buna karşın sadece geçen birkaç ay içinde 5.5 milyonun üzerinde sipariş verildiği dile getirildi. Aakash 2’nin selefi gibi milyonlarca öğrenciye ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor. Ayrıca bu tablet mağazalarda da 35 dolar karşılığında satılacak.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER