Teknoloji

Hindistan’da BlackBerry iletişiminin izlenmesi için altyapı kuruldu, Skype ve Twitter sırada

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, Hindistan’ın Mumbai kentinde bir veri merkezi kurdu. Hindistan hükümetinin BlackBerry kullanıcılarının aralarındaki mesaj trafiğini takip etmek için zorunlu kıldığı bu girişim sayesinde Hint otoriteler takip etmek istedikleri şüphelinin ismini RIM’e iletecek. RIM de bunun karşılığında ilgili kişinin çözümlenmiş mesajlarını temin edecek.

RIM Hint hükümetiyle iyi bir şekilde çalıştığını söylese de, içeriden gelen bilgiler güvenlik otoritelerinin kendilerine izin verilen erişim seviyesi konusunda tam olarak yetkinliğe sahip olmadığını gösteriytor. Otoritelerin istediği RIM’in kullandığı şifre çözme sistemine bağımsız bir şekilde erişmekmiş, böylelikle potansiyel terörizm eylemleri veya diğer suç eylemlerine karışmış kişilerin kimlik bilgilerinin de açığa çıkmasının engellenmiş olması sağlanacakmış. RIM’in istek doğrultusunda sağlayacağı iletişim unsurları arasında BlackBerry Messenger üzerinden gerçekleştirilmiş konuşmalar bulunuyor. Ancak kurumsal e-posta yazışmalarının kapsam dışı bırakılacağı tahmin ediliyor.

Kaynakların belirttiğine göre Hint hükümetinin kontrol planı sadece BlackBerry ile sınırlı değil. Skype, Facebook ve Twitter’ın da takip altına alınacak iletişim kanalları arasında olduğu belirtiliyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER