Teknoloji

Hindistan’da polis insansız hava araçlarıyla kalabalıklara biber gazı sıkacak

lucknow-gosteri-090415

“Drone” olarak da anılan insansız hava araçlarının kullanım sahaları her geçen gün genişliyor. Hindistan’ın kalabalık şehirlerinden biri olan Lucknow’da polis, toplumsal olaylara daha etkin müdahale edebilmek adına kalabalıkların üzerine biber gazı sıkabilen beş adet insansız hava aracı satın aldı.

Lucknow insansız hava aracı konseptine yabancı bir şehir değil. Geçmişte şehirde kutlanan dini bayramlar esnasında da gözetleme görüntüleme amacıyla insansız hava araçları kullanılmış. Ancak biber gazı sıkabilen insansız hava araçları şehir adına oldukça yeni bir konsept. Her biri 9 bin 600 dolar değerinde olan insansız hava araçları, yaklaşık 2 kilogram yük taşıyabiliyor.

Uttar Paradeş eyaletinin başkentlerinden biri olan Lucknow, halk içinde yaşanan kavgalarla tanınıyor. Bu da şehrin yöneticileri için biber gazı sıkabilen insansız hava araçlarını daha mantıklı bir yatırım haline dönüştürüyor. Ancak insansız hava araçlarını kontrol eden operatörler için yerdeki durumu gözlemlemenin zor olabileceğine dair endişeler de dile getiriliyor. İnsansız hava araçlarıyla biber gazı sıkma uygulamasının Hindistan dışına yayılacağını ve başka ülkelerde de kullanılacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER