Teknoloji

Hindistan’ın Çin yasağı PUBG Mobile’ı da vurdu

Turkcell'den PUBG Mobile sevenlere özel oyun paketleri hindistan cin

Hindistan, Çin ile bağlantılı 118 uygulamaya daha yasak getirdi. Bu yeni listede göze çarpan ilk uygulamalar PUBG Mobile, Alipay ve Baidu oluyor. Hindistan geçtiğimiz haziran ayında aralarında TikTok ve WeChat’in de bulunduğu 50’den fazla Çinli uygulamayı güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştı.

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, söz konusu uygulamalarla ilgili şikayetlerin geldiğini belirtti. Bu şikayetlerde uygulamaların kullanıcı verilerini çaldığı ve gizlice Hindistan dışındaki sunuculara gönderdiği öne sürülürken; açıklamada Çin’in adının açık biçimde geçmemesi dikkat çekti.

Bakanlık, kararın on milyonlarca Hindistanlı internet kullanıcısını korumak amacıyla alındığının altını çizdi. Ancak bu hamlenin altında iki ülke arasında sınır anlaşmazlığı nedeniyle artan gerilimin bulunduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Hindistan, Çin merkezli uygulamalara getirdiği yasakla bu uygulamaları dünyanın en kalabalık pazarlarından birinin dışında tutmuş oluyor. Çinli teknoloji devi Tencent’in imzasını taşıyan ve son yasağın kapsamında olan PUBG Mobile’ın Hindistan’daki en popüler oyunlardan biri olduğu belirtiliyor. Hindistan, haziran ayında yasakladığı TikTok’un da en büyük pazarları arasında sayılıyor. Yeni yasak listesi, özellikle TikTok’a erişmek için kullanılan iki VPN servisini de kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER