Teknoloji

Hindistan akıllı telefon satışlarında ABD’yi geçti

hindistan akıllı telefon

ABD, akıllı telefon satışlarında uzun süre önce Çin’in gerisinde kalmıştı. Son rakamlar, ABD’nin ikinci sıradaki günlerinin de sona erdiğini gösteriyor. Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından paylaşılan son rakamlara göre, Hindistan geçtiğimiz yıl satılan 159 milyon akıllı telefon ile ABD’yi geride bıraktı.

Hindistan’ın akıllı telefon satışlarında ABD’nin önüne geçmesinin bir numaralı faktörü olarak Çinli üreticilerin Hindistan’daki yoğun etkisi öne çıkıyor. Güçlü özelliklere sahip telefonlarını uygun fiyatlarla satan Xiaomi, Vivo, Realme ve Oppo gibi Çinli üreticiler, Hindistan pazarının yüzde 72’lik kısmını kontrol ediyor.

Bu veriler, Çinli olmayan akıllı telefon üreticilerinin Hindistan’da varlık gösteremediği anlamına gelmiyor. Ancak bu taraftaki sonuçların biraz daha karışık olduğu söylenebilir. 2019’un sonunda iPhone XR’ın fiyatında indirime giden ve iPhone 11’i satışa sunan Apple, Hindistan’daki pazar payını hızlı şekilde artırmayı başardı. Cupertino merkezli şirket, Hindistan’daki satışlarını yukarıya çekmek için bu ülkede üretim yapmaya da başlamıştı.

Akıllı telefon üreticileri Hindistan için özel cihazlar üretebilir

Aynı dönemde yatay bir satış grafiği izleyen Samsung ise yılın genelini yüzde 5 oranında bir pazar payı kaybıyla tamamladı.

Hindistan’ın nüfusu ve “gelişmekte olan pazar” özelliğiyle ABD’yi geride bırakmasına şaşırmamak gerekiyor. Ortaya çıkan yeni tablo, akıllı telefon üreticilerinin Hindistan’daki kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına uygun yeni cihazlar geliştirmesini teşvik edeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER