Teknoloji

Hilton akıllı otel odası sistemini 2018’de kullanıma sunmayı hazırlanıyor

Otel odalarının teknolojiyle bütünleşmesi her geçen gün biraz daha güçlü hâle geliyor. Artık otel odalarında Amazon Echo hoparlörü görmek, Netflix üzerinden dizi veya film izleyebilmek veya Chromecast ile içerikleri büyük ekrana yansıtabilmek doğal bir duruma dönüşüyor. Hilton akıllı otel odası sistemiyle bu dönüşümü biraz daha hızlandırmayı amaçlıyor.

Hilton’un sistemi, otel odalarını mobil odaklı bir çözümle internete bağlı hâle getirecek. Akıllı oda sistemini şimdilik bir otelinde test eden şirket, önümüzdeki yıl itibarıyla sistemin tüm otellerinde kullanılmasını planlıyor.

Akıllı otel odası sisteminin merkezinde Hilton Honors uygulaması yer alacak. Misafirler, check-in’den check-out’a kadar oteldeki deneyimlerini uygulama üzerinden yönetebilecek. Uygulama üzerinden check-in ve oda seçimi gibi işlemler gerçekleştirilebilecek. Uygulama, oda için dijital bir anahtar işlevi de görecek.

Hilton sistem üzerinden akıllı ev teknolojisini de tüm odalarına entegre edecek. Akıllı ampuller, motorlu güneşlikler ve akıllı termostatlar mobil uygulama üzerinden yönetilebilecek. Sistem, Netflix gibi çevrimiçi platformlardaki içerikleri kontrol etmeye de izin verecek gibi görünüyor.

Hilton akıllı otel odası sistemi sesli komutları da destekleyecek

Hilton akıllı otel odası sistemine sesli komutla oda kontrolü seçeneği eklemeyi de planlıyor. Kullanıcıların Hilton Honors üzerinden tercihlerini düzenlemesi ve odalarını da bu doğrudan kişiselleştirebilmesi de sunulacak imkânlar arasında sayılıyor. Bir uygulama platformuna geçiş yapmak, Hilton’a oda konforu konusunda yenilikçi teknolojilerden daha kolay yararlanma fırsatı sunacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER