Teknoloji

Hillary Clinton Tim Cook veya Bill Gates’i yardımcısı yapmayı düşünmüş

hillary clinton tim cookABD Başkanlık Seçimleri için kalan süre giderek azalıyor. Seçimler yaklaşırken Wikileaks tarafından internete sızdırılan ve Hillary Clinton’ın kampanya yöneticisi John Podesta’ya sahip olduğu söylenen e-postalar, bazı ilginç bilgileri gün yüzüne çıkarıyor. E-postalardan birinde Clinton’ın başkan yardımcılığı için oldukça yüksek profilli bazı isimleri değerlendirmeye aldığı görülüyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Clinton ekibinin değerlendirdiği seçenekler arasında göze çarpan ilk isim oluyor. Microsoft kurucusu Bill Gates’in listedeki varlığı da hemen fark ediliyor. Bill Gates’in birlikte hayır işlerinde öncülük yaptığı eşi Melinda Gates’in de başkan yardımcısı adayları arasında değerlendirildiği görülüyor.

General Motors CEO’su Mary Barra, Xerox CEO’su Ursula Burns, Starbucks CEO’su Howard Schultz da değerlendirilen isimler arasında bulunuyor. Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan ve daha önce New York Belediye Başkanlığı yapan Michael Bloomberg’in de değerlendirmeye alınan isimlerden olduğu görülüyor.

Hillary Clinton tercihini Tim Kaine’den yana kullanmıştı

Listede 40’a yakın kişi yer aldığı için söz konusu yüksek profilli isimlerden hangisinin ciddi anlamda değerlendirildiği bilinmiyor. Clinton’ın başkan yardımcısı olması için seçtiği Tim Kaine de listedeki isimler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER