Eğlence

Hideo Kojima PlayStation için aksiyon-casusluk oyunu hazırlıyor

hideo kojima playstation

Ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima’nın ajandası oldukça dolu. Death Stranding 2, ilk oyunun uyarlaması olan Death Stranding filmi ve Xbox için hazırlanan korku oyunu OD, ajandanın öncelikli gündem maddeleri niteliğinde. Bütün bunlara ek olarak, Hideo Kojima PlayStation için yeni bir oyun hazırlıyor. Kojima, “PHYSINT” kod isimli aksiyon-casusluk oyunuyla köklerine dönüş yapacak.

PlayStation Studios Başkanı Herman Hulst, State of Play etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Bu proje Kojima’yı yıllardır yeniden keşfetmesi için teşvik ettiğim bir türde” olacak ifadesini kullandı. Bu noktada Kojima’nın ününü Metal Gear serisinin yaratıcısı olarak kazandığını hatırlatmakta fayda var. Ancak bu yeni proje bir Metal Gear Solid oyunu olmayacak.

Kojima Productions yeni oyunu şu sözlerle tanımlıyor: “Başka hiçbir şeye benzemeyen bir deneyim sunmak için en son teknoloji ve muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahip olacak. Film ve oyunlar arasındaki sınırları bulanıklaştıracak, gerçeğe yakın grafikler ve etkileşimli eğlenceye yeni bir bakış açısı sunacak.”

Hideo Kojima PlayStation için hazırladığı projeye çok güveniyor

Kojima Productions proje üzerinde ilk çalışmalara başladı ancak ekip gelecek yıl yayınlanması planlanan Death Stranding 2: On the Beach’i bitirene kadar proje üstünde tam üretime kapasitesi çalışmayacak. Kojima, Sony’nin müzik ve film yaptığını kaydederek bunun bir transmedya projesi olabileceğinin ipuçlarını verdi. Tecrübeli yapımcı, 40 yıldır oyun endüstrisinde çalıştığını ve yeni projenin işinin doruk noktası olacağına inandığını dile getirdi.”

Hideo Kojima PlayStation oyuncularına neler sunacak merak ediliyor. Ancak bu süre zarfında ünlü oyun yaratıcısının iki projesini daha deneyimlemek mümkün olacak. Dolayısıyla bekleme süresinin daha kolay geçeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER