Eğlence

Hideo Kojima PlayStation 4’e özel bir oyun hazırlıyor

hideo kojima playstation

Hideo Kojima

Metal Gear Solid serisinin altında imzası bulunan Hideo Kojima, aylar süren spekülasyonların ardından geleceğini netleştirdi. Bağımsız bir stüdyo olarak tekrar faaliyete geçen Kojima Productions, ilk iş olarak PlayStation 4’e özel bir oyun hazırlayacak.

Söz konusu oyunun detayları henüz bilinmiyor. Ancak Kojima Productions’tan yapılan açıklamada, şirketin inovasyonda sınırları zorlayan ve dünya çapında tüketici ilgisini alevlendirecek ürünler geliştirmeyi amaçladığı belirtildi. Yeni oyununu “tamamen yeni bir şey” olarak niteleyen Hideo Kojima, oyunun PlayStation 4 sonrasında PC için de yayınlanacağını dile getirdi.

Kojima, Twitter hesabı aracılığıyla da gelecek planları konusunda duyuru yapmayı ihmal etmedi. Kendi bağımsız stüdyosunu kurarak yeni bir meydan okumanın içine girdiğini söyleyen Kojima, bu yolculuğa yıllardır birlikte çalıştığı PlayStation ile başlamaktan ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kojima, yeni oyununu yayınlamak için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

Metal Gear Solid V’in tamamlanması ve Silent Hill’in iptal edilmesinin ardından Kojima’nın Konami ile yollarını ayıracağı iddiası yüksek sesle dile getirilmişti. Konami ilk başta bu iddiaları reddetse de, Kojima’nın Metal Gear Solid V’in kazandığı bir ödülü almasına izin verilmemesi ayrılığı gün yüzüne çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER