Manşetler

Apple “Hey Siri” seslenme terimini yalnızca “Siri” ile değiştirmeyi planlıyor

hey siri

Apple, Bloomberg’den Mark Gurman’ın bir haberine göre, Siri’yi etkinleştirmek için kullanılan “Hey Siri” ifadesini yalnızca “Siri” olarak değiştirmek istiyor. Bu durumda akıllı asistanı çağırmak için sadece “Siri” demeniz yeterli olacak. Ardından komutunuzu verebilir veya sorunuzu sorabilirsiniz.

Gurman’ın belirttiğine göre, Apple son birkaç aydır bu özellik üzerinde çalışıyor ve bun değişikliği gelecek yıl veya 2024’te hayata geçirmesi bekleniyor. Ancak Apple’ın bunun için “önemli miktarda yapay zekâ eğitimi ve temel mühendislik çalışması” yapması gerekecek. Akıllı asistanın düzgün biçimde çalışabilmesi için birden fazla aksan ve lehçede tek uyandırma kelimesini anlaması gerekecektir. Mevcut, iki kelimelik tetikleyici ifade olan “Hey Siri”, Siri’nin çağrıldığını anlama şansını artırıyor.

Tek bir uyandırma sözcüğüne geçmek, Siri’nin Amazon’un Alexa’sına ayak uydurmasına yardımcı olabilir. Alexa kullanıcıları akıllı asistanı “Hey Alexa” yerine yalnızca “Alexa” diye seslenerek etkinleştirebiliyor. Ayrıca Siri’yi, etkinleştirmek için “Ok Google” veya “Hey Google” ifadelerini gerektiren Google Asistan’ın bir adım önüne koyacaktır. Microsoft bile, geçen yıl sesli asistanı sonlandırmadan önce akıllı hoparlörlerde “Hey Cortana”dan “Cortana”ya geçiş yapmıştı.

Daha kısa bir uyandırma ifadesi, Siri’ye gelmesi beklenen tek değişiklik değil gibi görünüyor Gurman’a göre Apple, Siri’yi üçüncü taraf uygulamalara ve hizmetlere daha fazla entegre ederken, kullanıcıların isteklerini anlama ve işleme yeteneğinde bazı iyileştirmeler yapabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER