Teknoloji

Google Wear OS platformundaki önemli sorunu düzeltmek için harekete geçti

google wear os

Google Asistan’ı Hey Google komutuyla çalıştırma özelliğinin Wear OS akıllı saatlerde aylardır çalışmadığı ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren 9to5Google sitesinde yayınlanan bir haber olurken; Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, sorunun düzeltilmesi için çalışıldığı belirtildi. Google’ın açıklamasında, bazı kullanıcıların karşılaştığı bu sorun için üretim ortaklarına destek verildiği ifade edildi.

Sorundan etkilenen kullanıcı sayısı ise hiç de az görünmüyor. Google’ın Issue Tracker sayfasındaki konu başlığında neredeyse 1000 yıldız bulunuyor. Başlığın altında yazılanlara bakıldığında ise farklı saatleri kullanan pek çok kişinin geçtiğimiz kasım ayından beri bu sorundan muzdarip olduğu görülüyor.

Kullanıcıların yorumlarında Asistan’ın tamamen kullanılamaz hâlde olmadığı ve kullanıcıların saatteki tuşa uzun basarak Asistan’ı çalıştırabildiği belirtiliyor. Ancak bu sorunun kasım ayından beri çözülmemiş olması, Google’ın Wear OS’e önem vermediği düşüncesini kuvvetlendiriyor.

hey google wear osHey Google komutuyla Asistan’ın aktive edilebilmesinin ne zaman Wear OS platformuna geri döneceği şu an için bilinmiyor. Ancak internet devinin geç de olsa harekete geçmesinin kullanıcılar adına sevindirici bir durum olduğu söylenebilir. Yine de, bu durum Wear OS’in Google’ın stratejisinde önemli bir yere sahip olmadığını bir kez daha gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER