BilimManşetler

Yurt içi seyahatlerde kullanılacak HES kodu nasıl alınır?

hes kodu nasıl alınır

Yeni tip koronavirüs salgınında birinci dalganın atlatıldığına dair işaretler kuvvetlenirken, yeniden normal yaşama dönüşle ilgili olarak kurallar açıklanmaya devam ediliyor. Son olarak şehirler arası seyahatlerde kullanılacak ve Hayat Eve Sığar mobil uygulamasının araç olarak kullanılabileceği bir uygulama duyuruldu. HES kodu nasıl alınır sorusunun cevabı da bu haberde yer alıyor.

Daha önce maske kodu talebi için de kullanılır hâle gelen Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden yurt içi seyahatler için gerekli olan HES kodu alınabilecek. Kişiye özel olan HES kodu, yurt içi seyahatlerde gerekli olacak. Mobil uygulamadan alınabilecek olan kod sayesinde tren veya uçak biletleri satın alınabilecek.

Hayat Eve Sığar uygulaması esas olarak yeni tip koronavirüs tanısı konulmuş kişilerin ve bu kişilerle temas edenlerin takibini sağlıyor. Ayrıca uygulama içinde yer alan harita üzerinden bulunduğunuz bölgedeki risk durumunu görme imkanı elde ediyorsunuz.

Digitalage‘in haberine göre, uçağa binerken giriş kartı gibi kullanılaca Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde yolcu risk taşımadığını belgeleyecek. Seyahatlerde ise sağlık durumu kontrolü ve gerekli tedbirler seyahat şirketi tarafından alınacak. Hayat Eve Sığar uygulamasından alınacak seyahat kodu kişiye özel olacak, başka bir kişi tarafından kullanılamayacak.

HES kodu nasıl alınır?

Yurt içi seyahatler için gerekli olan HES kodunu iki farklı şekilde almak mümkün olacak. Birinci yöntem Hayat Eve Sığar uygulamasını, ikinci yöntem ise SMS’i içeriyor.

1. Hayat Eve Sığar uygulaması ile HES kodu alımı

Hayat Eve Sığar uygulamasının Ana Ekran sekmesi içine HES kodu işlemleri adında yeni bir seçenek eklendi. Bu seçeneği takip edin, Yeni kod ekle düğmesine tıklatarak kod ekleme işlemini gerçekleştirin. Daha önce aldığınız HES kodlarını da bu sayfa üzerinden sorgulayabilirsiniz.

2. SMS ile HES kodu alımı

HES kodunu SMS üzerinden almak için T.C. kimlik numaranızı, kimlik seri numaranızın son 4 rakamını ve kodun geçerli olacağın gün sayısını yazarak 2023’e SMS olarak göndermeniz gerekiyor. (Örnek: HES 12345678901 5376 30) Bu işlemin ardından kod yazılı mesaj olarak size iletilecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER