Teknoloji

Herkese açık iWork for iCloud beta sürümüne erişim aşırı talep nedeniyle kısıtlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Pages, Keynote ve Numbers gibi iWork uygulamalarını internet tarayıcısı üzerinden kullanma fırsatı sunan iWork for iCloud servisinin herkese açık beta sürümü geçtiğimiz haftasonuna girilirken tüm kullanıcıların erişimine açılmıştı.

iwork-icloud-erisim-kisitlama-270813

Ancak servise o kadar yoğun talep gelmiş olmalı ki, Apple servise erişen bazı kullanıcılara servisin aşırı yoğunluk nedeniyle işlemez olduğu şeklinde uyarı mesajları göstermeye başladı. 9to5Mac sitesine göre Apple bu yolla iWork for iCloud servisinin herkese açık beta sürümüne olan erişimi kısıtlıyor.

iWork for iCloud beta geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılmıştı ve Apple geçen ay itibarıyla bu servise geliştirici olmayan kullanıcıları da dar kapsamda olacak şekilde kabul etmeye başlamıştı. Servis geçtiğimiz cuma gününden itibaren genel kullanıcı kitlesine de açılmıştı.

Herkese açık beta sürecinin devam etmesi, Apple’ın bu servisi hâla test etttiğini ve geliştirdiğini gösteriyor. Bu ürünün final sürümünün sonbaharda çıkması bekleniyor ve o zaman kadar yeni beta sürümlerinin geleceği tahmin ediliyor. Bu zaman zarfında servisin tekrar daha fazla kullanıcıya açılıp açılmadığını takip edip gelişmeleri aktaracağız.

Bu arada yazıyı hazırlarken iWork for iCloud beta servislerine erişip erişemediğimizi denedik ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı gördük. Sıkıntıyı büyük ihtimalle beta servisini ilk kez kullanmaya çalışanlar yaşıyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER