Ulaşım

HERE gösterge içi navigasyon sistemini duyurdu

Nokia’nın mobil haritalarını sağlamasıyla tanınan HERE, otomobil içi kullanıma yönelik yeni navigasyon çözümlerini duyurdu. Herhangi bir telefona ihtiyaç duymayan bu çözümlerin gerektiğinde mobil uygulamayla pürüzsüz bir uyum içinde çalışması bekleniyor.

HERE ”Connected Drive” adını verdiği bu gösterge içi otomobil navigasyon sistemiyle otomotiv sektörünün dev isimlerinin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Resmi tanıtımı 10 Eylülde gerçekleştirilecek servise dair bazı özelliklerse şimdiden basınla paylaşıldı. HERE’ın Connected Drive çözümlerinin ilki olan HERE Auto, kullanıcılarına 95 ülkede navigasyon desteği sunuyor. Bu navigasyon desteğinin sağlanması sırasında 2D ve 3D haritalara ek olarak uydu görüntülerinden de faydalanan HERE Auto’da yazılımcılara ileride yükseltme yapabilmeleri için Yazılım Geliştirme Araçseti desteği de sağlanıyor.

here-connected-drive-020913

Connected Drive kapsamında sunulan bir diğer çözüm olan HERE Auto Cloud ise gerçek zamanlı trafik ve yol bilgilerine ek olarak, park, restoran, benzin istasyonu ve elektrikli araçlar için dolum noktalarıyla ilgili bilgileri barındırıyor. HERE’ın Connected Drive servislerinden faydalananlar Android ve Windows Phone işletim sistemli Nokia telefonlar için hazırlanan HERE Auto Companion uygulaması sayesinde akıllı telefonları ve araç içi navigasyon sistemleri arasında pürüzsüz bir senkronizasyon sağlayabilecek. Örneğin telefonu üzerinden bir restoran bulan kullanıcıların araç içi navigasyon sisteminde yeniden bir rota oluşturmasına gerek olmayacak. Otomobil üreticileri de Connected Drive ile senkronize olması için kendi uygulamalarını geliştirebilecek, böylelikle otomobilin yakıt ve lastik durumunu kontrol etme veya otomobilin yerini bulma gibi işlemleri gerçekleştirebilecek.

Connected Drive servisinin bir diğer parçası olan HERE Traffic ise hava durumu, yoğunluk, yapım çalışması gibi yolculuğu etkileyen faktörlerle ilgili olarak daha doğru bilgiler sunacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER