Teknoloji

Her şeyi WeChat’ten halleden akıllı otel Çin’de açıldı

wechat

Çin’in en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WeChat, InterContinental ile iş birliğine giderek Şangay’da akıllı otel açtı. Bu otelde misafirler odaların rezervasyonlarını ve uzaktan check-in’lerini WeChat aracılığıyla yapıyor. Ayrıca telefonlarını oda anahtarı gibi kullanabiliyorlar. Tüm bunlar insan yardımına ihtiyaç duymadan gerçekleşiyor.

Misafirler rezervasyonlarını yaptıktan sonra otele geldiklerinde, kimlik tanıması yüz tanıma üzerinden yapılıyor ve dijital oda kartlarını alıyorlar. Otel yerin 27 metre altında olsa da, hızlı internet erişimini de misafirlerine sunuyor.

WeChat ve ana şirketi Tencent, 2014 yılından beri akıllı otel deneyimleri geliştirmek için çalışıyor. Şimdi daha hızlı kimlik doğrulama işlemleri için yüz tanımayı da sistemlerine eklemişler. Normalde Çin’deki otellere girişte fotoğrafınızın çekilmesi ve kimlik belgesinin taranması ve kopyalanması gerekiyor. Bununla birlikte, Çin’deki otellerin büyük kısmında internet erişimi devletin koyduğu kısıtlamalar nedeniyle engellemelere takılır. Birçok Batılı otel zinciri müşterilerine VPN erişimini ücretsiz sunmayı da bırakmıştı.

Ziyaretçiler WeChat aracılığıyla oda servisinden sipariş verebiliyor, ödeme yapabiliyor, odadaki klimanın ayarlamasını yapabiliyor, perdeleri ve ışığı kumanda edebiliyor. Kahvaltı kuponları da uygulama içindeki müşteri bilgileri arasında yer alıyor. Böylelikle kahvaltı hizmetinin verildiği restoranda yüzünüzün taranması yeterli oluyor. Eğer özel bir suit tuttuysanız, 24 saat hizmet veren hizmetçi servisi de WeChat üzerinden kullanılabiliyor. Otelden çıkış işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor.

WeChat Çin’de, aralarında restoranların ve alışveriş merkezlerinin de bulunduğu, ticaretin birçok alanında kullanılıyor. InterContinental ile yapılan iş birliği sayesinde WeChat, teknolojisini eksiksiz bir otel deneyimine çeviriyor, sadece ödeme yapmanın ötesine geçiyor.

Baidu ve Alibaba gibi teknoloji devleriyle yürütülen iş birliği sayesinde oluşturulan akıllı oteller Çin’de giderek daha fazla rastlanır hâle geliyor. Baidu’nun popüler akıllı hoparlörleri otel odalarında yer bulurken, Alibaba da robotları ve yüz tanıma teknolojisini ortaya çıkarıyor. WeChat de ülkenin en popüler uygulaması olarak araç çağırma ve oyunun da aralarında bulunduğu geniş yelpazede hizmet sunuyor. Bu arada geçen hafta içinde WeChat’in ana şirketi Tencent, Shangri-La ile bir anlaşma yapmıştı. Böylelikle uygulama içi otel deneyimi gelecekte daha fazla otele gelecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER