Teknoloji

Henüz resmiyet kazanmayan Nokia E6-00 ile ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıktı – Video

Nokia E6-00 ile ilgili bilgi kırıntıları aylardır internete sızmaktaydı. Ancak henüz duyurusu yapılmamış olan Symbian tabanlı akıllı telefonun ilk kez bu kadar detaylı ayrıntıları ortaya çıktı. NokiaTeca forumlarında görülen, test edilen ve detayları verilen cihazda VGA çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekran, fiziksel klavye, 720p video kayıt yeteneğine sahip 8 megapiksel kameranın bulunduğu söyleniyor.

Symbian^3’ün yatay konumlu ekranlarına özel olarak ayarlanmış yeni bir versiyonunu barındıran Nokia E6-00’da microUSB portu ve 3.5 mm’lik kulaklık çıkışı da yer alıyor. Cihazda Nokia N8’deki gibi bir HDMI portu yer almıyor ve de Nokia E6-00 geleneksel 2mm’lik şarj soketini barındırmayarak E7’nin yolunu izleyecek gibi görünüyor.

Symbian yüklü cihazlar artık Nokia’dan beklenenler listesinin üst sıralarında yer almıyor. Ancak şirketin özellikle E serisine mensup QWERTY klavyeli cihazlarının Türkiye’de bile ne kadar ilgi gördüğünü düşünecek olursak, Nokia E6-00 birçok kişinin ilgisine çeken bir cihaz olacağını söyleyebiliriz.

Video: Nokia E6-00

İlgili – NokioTeca

İLGİLİ HABERLER