Teknoloji

Henüz faaliyete geçmeyen Google Drive’ın masaüstü uygulamasına ait ekran görüntüsü ortaya çıktı

Google Drive ile ilgili yeni kanıtlar akmaya devam ediyor. Son kanıt bilgisayara yüklenmiş ve Google’ın 5 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunmasını bekleyen masaüstü istemciye ait bir ekran görüntüsü. Ekran görüntüsü gelecek hafta çıkması beklenen ve Gdraw ve Google Docs gibi servisler altında kullanılan Google’ın kendi dosya tiplerini de destekleyecek olan bulut depolama servisinin OS X uygulamasına ait gibi görünüyor.

1.0.2891 versiyon numarasına sahip olan uygulama doğrudan Google’ın sunucularından indirilmiş ve OS X’e herhangi bir sorunla karşılaşılmadan yüklenmiş, ancak henüz tam olarak işlevsel değil. Google hesap bilgileriyle giriş yapıldıktan sonra “Google Drive hesabınız için henüz etkinleştirilmemiştir.” şeklinde bir mesaj ekranda beliriyor. Ancak bu durum da fazla uzun sürmeyecektir. Google servis tarlasındaki şalteri kaldırdıktan ve servisi herkesin erişimine açtıktan sonra Windows ve OS X masaüstü bilgisayarlardan, bunun yanı sıra iOS ve Android uygulamalarıyla bu servise erişim mümkün olacaktır. Ayrıca Dropbox ve Box gibi bulut depolama konusunda nam salmış markaların karşısına ciddi bir rakip de çıkmış olacak.

Google’ın 5 GB’lık ücretsiz alan sunacağı söylense de, kesin rakam henüz tam olarak belirlenmiş değil. Bu arada Google’ın ücret karşılığı ek alan satacağını da daha önceki sızıntılardan biliyoruz.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER