Manşetler

Henüz duyurulmamış 2012 model MacBook Pro ve iMac’lere benchmark kayıtlarında rastlandı

Apple’ın 2012 model MacBook Pro ve iMac serilerine ait olduğu iddia edilen iki yeni ürüne ait ipuçları benchmark yazılımı Geekbench’in veri tabanında tespit edildi.

Tespiti yapılan ilk cihaz MacBookPro9,1 adını taşıyor. Henüz boyutu belli olmayan bu MacBook Pro modelinin mevcut MacBookPro8,x serisinin takipçisi olacağı tahmin ediliyor. Sonuçlar sahte olabilir, yine de daha önceki sonuçlarla karşılaştırıldığında tutarlı olduğu söylenebilir. Bu yeni MacBook Pro cihazının 2.7 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Intel Ivy Bridge Core i7-3820QM işlemci barındırdığı görülüyor. Bu işlemci uzunca bir süre Apple’ın üst sınıf 15 inç ve 17 inç MacBook Pro modellerinde sunduğu işlemcinin takipçisi olarak nitelendiriliyordu. i7-3820QN’in 45 watt’lık bir yonga olması, Apple’ın bu işlemciyi 13 inç MacBook Pro’da yer vermesi ihtimalini düşürüyor. 

Mevcut MacBook Pro işlemcisi Core i7-2860QM’i barındıran MacBook Pro cihazı 10500 Geekbench puanı alırken, henüz tanıtılmamış 2012 model 12262 puan kaydetmiş durumda. Yeni cihazla ilgili ana kart tanımlayıcı bilgileri şubatta yayınlanan ilk OS X Mountain Lion geliştirici sürümü içinde yer alan Mac konfigürasyonlarıyla uyumluluk gösteriyor. Bunlara ek olarak Geekbench sonuçlarına göre test yapılan ürün OS X Mountain Lion 10A211 sürümüyle çalışıyor. Bu sürüm 2 Mayısta yayınlanan 12A193i sürümünden daha yeni olabilir.

iMac tarafındaysa iMac13,2 kaydı görülüyor ve bunun 27 inç’lik iMac modeline ait olduğuna inanılıyor. 3.4 GHz hızında çalışan Intel Ivy Bridge Core i7-3770 dört çekirdekli işlemci barındırdığı görülen bu yeni modelin 12183 Geekbench puanı elde ettiği görülüyor. Serinin en üst kısmında yer alan Core i7-2600 işlemcili mevcut modeller 11500 seviyesinde Geekbench puanları alıyordu.

MacBookPro9,1 gibi iMac13,1 de şubatta yayınlanan ilk OS X Mountain Lion geliştirici ön izleme sürümünde görülen ana kart tanımlayıcısını barındırıyor. Benchmark testi yapılan cihaz 10A2040 Mountain Lion sürümüyle çalışıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse sürüm numarasında yer alan dört basamaklı takı OS X için biraz sıradışı görülüyor.

Bu gibi Geekbench benchmark sonuçlarına Apple’ın geçmişte gerçekleştirdiği ürün lansmanları öncesinde de rastlanmıştı. Sonuç olarak bu gibi sonuçlar Apple’dan nelerin geleceğini kestirmek konusunda sağlam bir dayanak noktası oluşturuyor.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER