Manşetler

Hem Facebook hem de Google Skype’ın peşinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal ağ devi Facebook ve arama devi Google, Skype’ı satın almak için karşı karşıya geldi. Facebook’a yakın bir kaynağın Reuters ajansına yaptığı açıklamaya göre Facebook’un tepe yöneticisi Mark Zuckerberg Skype’ı 3 ile 4 milyar dolar arasında değişen tutardaki bir anlaşma karşılığında satın almak istiyormuş.

Bu arada, ikinci bir kaynak ise hem Facebook hem de Google’ın, halka arz planını henüz hayata geçirmeyen Skype ile ortak bir girişim kurmakta daha istekli oldukların dile getirmiş. Görüşmeler henüz olgunlaşmadığı için her iki dev de ellerindeki kartları çok sıkı bir şekilde saklamakta. Skype ise bu söylentiler hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bu nedenle henüz bulunduğumuz noktada detaylar hâla bulanık ve ortalıkta dolaşan herşey dedikodu statüsünde.

Aslında bu haberler çok da şaşırtıcı değil. Skype, son zamanlarda Facebook’u yazılımına daha fazla entegre etmekte. Aynı şekilde Android de şirketin stratejisinde önemli bir yer tutuyor. Hem Facebook hem de Google Skype’ın milyonlarca kullanıcısını kendi lehlerine çevirmek istiyor olabilir. Ayrıca bu milyonlarca kullanıcı her iki şirketin reklamlarını gösterebilecekleri potansiyel kitle olma niteliği de taşıyor. Bu konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER