Teknoloji

Hem bir taşınabilir diske hem de bir çakıya sahip olun: Presentation Pro

swisssmlCES fuarına 2009’da ilk kez katılan Victorinox Swiss Army en son ürünü Presentation Pro’yu ziyaretçilerin karşısına çıkardı. 32 GB’a kadar depolama alanı sunan bu alet verilerinizi 256-bit’lik donanım tabanlı şifreleme sistemi ile korurken entegre parmakizi tarayıcı ile de verilerinizi sizden başka kişilerin açmasının önüne geçiyor.

Bu cihaz Bluetooth bağlantısını da destekliyor, ayrıca üzerinde slayt sunularında gezinmek için iki tane tuş bulunuyor. Bu arada lazer işaretleyicisini de unutmamak lazım. Presentation Pro sadece sunumlarınızda işe yaramıyor. Bu alet aynı zamanda çakı görevi de görüyor. Üzerinde günlük hayatta işinize yarayacak küçük bir bıçak, makas, tırnak makası, tornavida ve anahtarlık bulunuyor.

Presentation Pro hem AES hem de DES şifreleme standartlarını destekliyor. Bluetooth bağlantısı 30 m’lik bir alanda düzgün bir şekilde işliyor. Ayrıca bilgi yönetimi, depolama ve Outlook senkronizasyonu için gerekli yazılım da sunuluyor.

Bu kullanışlı alete sahip olmak isteyenler için 8, 16 ve 32 GB’lık farklı depolama kapasiteli seçenekler sunuluyor. Bunların fiyatı ise 170$’dan 335 $’a kadar değişiyor. Ayrıca uçaklarda kesici aletlere izin verilmediği için, uçuşlara uygun bir versiyonu da yakında piyasada olacak.

Galeri: Victorian Swiss Army Presentation Pro
[nggallery id=45]

İLGİLİ HABERLER