EğlenceManşetler

Helix Jump: İlk bakışta basit, sonrasında zorlu oyun deneyimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

helix jumpHem görsel açıdan hem de oynanabilirlik açısından sade oyunlar, mobil oyun pazarında büyük ilgi görüyor. Bu kategoride pek çok kişinin aklına gelen ilk oyun Monument Valley olsa da, bir senaryosu olmadan sade bir tasarım ve kolay oyun mekaniği çerçevesinde ilerleyen oyunlar da hatırı sayılır bir kitleye hitap ediyor. Helix Jump da söz konusu grubun yeni üyeleri arasında yer alıyor.

Helix Jump’ta oyuncular sekme gücü yüksek bir topu sarmal şeklindeki bir kulenin aşağısına indirmeye çalışıyor. Bu ilk bakışta oldukça kolay bir görev gibi görünse de, aşağıya doğru inildikçe işler zorlaşıyor. Oyuncuların topu sarmal kulede aşağıya indirirken farklı renkteki alanlara düşürmemesi gerekiyor. Bunun için ekran üzerinde küçük dokunuşlar yapılıyor. Söz konusu dokunuşlar sarmal kule üzerindeki tüm zeminleri hareket ettiriyor. Ancak bu hareket sayesinde oyuncular topu farklı renkteki alana düşürmemeyi başarabiliyor. Fakat oyunda ilerledikçe bazı zeminlerdeki renkli alanların da hareket ettiğini ve oyuncuların işini zorlaştırdığını belirtmek gerekiyor.

Kulede aşağıya doğru indikçe artan zorluk seviyesi, üst bölümlere geçildikçe iyiden iyiye zorlaşıyor. Belli bir noktadan sonra oyunda ilerleyebilmek için gerçekten ekran üzerinde bir tür “parmak cambazlığı” yapmak gerekiyor. Başta basit gibi görünen Helix Jump, parmak cambazlığı noktasına gelindiğinde oyuncuları çıldırtacak bir havaya bürünebiliyor. Oyunun takıldıkça daha fazla oynama isteği uyandırdığını söylemek de çok yanlış olmayacaktır.

Ancak Helix Jump’ta oyuncuların tamamen çıldırmasını engellemek için oyunculara küçük de olsa bir imkan sunuluyor. Oyuncular diledikleri takdirde her seviyede bir kereliğine kaldıkları yerden oyuna devam edebiliyor. Ancak bunun için yaklaşık 30 saniye uzunluğunda bir reklam izlemek gerekiyor.

Helix Jump’ta oyuna yeniden başlarken veya bölümler arasında geçiş yaparken de sıklıkla reklamlarla karşılaşılabiliyor. Oyuncular diledikleri takdirde uygulama içi satın alma özelliğini kullanarak reklamları devredışı bırakabiliyor.

Helix Jump ilk bakışta basit bir oyun gibi görünse de, takıntılı kişileri rahatlıkla kendisine bağlayacak bir kapasiteye sahip. Yer yer sinirlerini zorlayarak vakit geçirmek isteyenler için Helix Jump, basit dinamiği ve sade görselliğiyle en uygun seçenekler arasında bulunuyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER